Šutanovac ne želi da komentariše svoj susret sa Eskobarom jer nije političar 1foto twitter

Bivši ministar odbrane i nekadašnji lider Demokratske stranke, osnivač Saveta za strateške politike Dragan Šutanovac, nalazi se u poseti Vašingtonu, gde se pre par dana susreo sa specijalnim izaslanikom Sjedinjenih Američkih Država za Balkan Gabrijelom Eskobarom.

On je na svom Tviter profilu objavio fotografije iz Stejt departmenta, te kako se rukuje sa izaslanikom SAD, uz komentar „prijateljski i vrlo interesantni razgovori na različite teme“.

Šutanovac se javio iz SAD-a na poziv naše redakcije, ali na pitanje o čemu je razgovarao sa Gabrijelom Eskobarom nije želeo da da odgovor, uz komentar da on nije političar.

Šutanovac je, podsetimo, nakon lošeg izbornog rezultata koji je Demokratska stranka pod njegovim vođstvom ostvarila na izborima u Beogradu, podneo ostavku na tu funkciju u martu 2018. godine, uz napomenu da ostaje u DS.

U novembru ove godine, povodom Šutanovčeve izjave da se iz DS-a nije iščlanio, ali da ne zna da li je isključen, predsednik Izvršnog odbora demokrata Srđan Milivojević je kazao da Šutanovac nije izbačen iz DS-a ali da je izbrisan iz članstva, jer je „učestvovao u organizaciji lažne sednice i lažnih izbora u DS što je u suprotnosti sa pravilnikom i statutom DS“.

Posle povlačenja iz politike, Šutanovac je sredinom marta 2019. godine osnovao Savet za strateške politike.

Kako stoji na zvaničnom sajtu organizacije, Savet za strateške politike (“CfSP”) je nezavisni istraživački centar sa sedištem u Beogradu, posvećen objektivnom i sveobuhvatnom istraživanju bezbednosnih, geopolitičkih i geoekonomskih pitanja koja utiču na okruženje i potencijalno mogu dovesti do sukoba.

– Naša misija je da podržimo uspostavljanje održivog, bezbednog i prosperitetnog demokratskog društva, kao i da promovišemo razvoj strateških politika koje će uticati na regionalni mir i stabilnost i unapređenje dobrosusedskih odnosa u regionu. Kroz svoj rad, „CfSP“ će se prioritetno zalagati za nacionalne interese Republike Srbije, i u tom kontekstu promovisati evropske i evroatlantske vrednosti i regionalnu saradnju, posebno u oblasti bezbednosti – piše na sajtu.

Iako se povukao iz politike, Šutanovac na svom Tviter profilu uglavnom komentariše politička dešavanja na unutrašnjem i spoljnom planu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari