Šutanovac: Opozicija mora da se ujedini 1

Opozicija mora da se udruži, da ponudi rešenje za probleme u kojima se građani nalaze i da sa tom platformom izađe na izbore u Beogradu, a kasnije i na parlamentarne izbore, izjavio je večeras predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

Šutanovac je u intervjuu za N1 istakao da za njega nije dovoljna platforma mržnja prema bilo kome, već opozicija mora da ponudi rešenja za probleme.

Glavna tema u Beogradu, prema njegovim rečima, nisu ni asfalt, ni beton, ni most, ni Beograd na vodi, već socijalni položaj građana glavnog grada koji, kako tvrdi, žive mnogo lošije nego 2012. godine.

Predsednik DS kaže da sve vreme vodi razgovore sa predsednikom Pokreta slobodnih građana Sašom Jankovićem i drugim liderima opozicije i veruje da Janković ima slično ili isto mišljenje po pitanju Beograda kao demokrate.

Na pitanje da li su, na primer, Dveri prihvatljiv koalicioni partner za DS, Šutanovac je rekao da nisu, jer iako je reč o opozicionoj stranci, ona ima politiku koja se ni u čemu ne poklapa sa politikom DS.

Komentarišući spekulacije da bi nekadašnji predsednik DS, bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas mogao ponovo da se kandiduje za prvog čoveka prestonice, Šutanovac je rekao da sa njim dugo nije u kontaktu, ali da je pročitao njegov ekonomski program u NIN-u i da nije video niša epohalno što bi moglo Srbiji da donese promene.

Predsednik DS je istakao da u ovom trenutku nema jasno iskristalisano ime čoveka koji bi ubuduće mogao da vodi glavni grad, dodavši da u stranci ne razmišljaju personalno, već programski.

U svakom slučaju dogovaraćemo se sa onima sa kojima budemo pravili listu i ako neko bude imao boljeg kandidata, nije problem da to prihvatimo, mada mislim da u DS ima dovoljno dobrih ljudi koji su kvalitetno vodili Beograd i mogu još bolje da ga vode, kazao je Šutanovac.

Govoreći o Beogradu na vodi, Šutanovac kaže da demokrate ne osporavaju izgradnju u Savskom amfiteatru, ali da je način na koji se taj projekat sprovodi netransparentan i da je državna imovina data na raspolganje privatnoj kompaniji o kojoj se ništa ne zna.

Šutanovac se osvrnuo i na rušenje objekta kompanije “Nelt” u Travničkoj ulici u Savamali, rekavši da više veruje toj kompaniji da je u njihovom slučaju sprovedena konfiskacija, a ne eksproprijacija, nego ministarki građevinarstva Zorani Mihajlović, koja je rekla da je sve sprovedeno po zakonu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari