Funkcioner DS Dragan Šutanovac bio je u policiji i prijavio pretnje smrću koje su mu u utorak upućene preko društvene mreže Fejsbuk, saznaje Danas. „Otišao sam u policiju i dao im sve potrebne informacije. Rečeno mi je da će mi se javiti“, kazao nam je Šutanovac.


S druge strane, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal će, shodno svojim zakonskim ovlašćenjima, proveriti i analizirati činjenično stanje u vezi s tim slučajem, nakon čega će doneti dalje odluke, rekao je za Danas Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal.

Šutanovac je preko društvenih mreža primio pretnje smrću njemu i njegovoj porodici. On je na svom Tviter nalogu objavio da MUP može lako da ustanovi ko iza toga stoji i najavio da će slučaj prijaviti nadležnima. „Niko nikad nije bio toliko bezobziran da preti mojoj porodici. Ko god da je, ovo je više nego jasno krivično delo“, naveo je Šutanovac, koji je i bivši ministar odbrane.

Tim pretnjama je posredno bio izložen i Boris Tadić, predsednik NDS.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović (SNS) juče nije odgovorio na poruku Danasa hoće li policija reagovati. Ni Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i vladajuće SNS, juče nije odgovarala na poruke Danasa o ovoj temi.

DS je u saopštenju zatražila da svi nadležni organi hitno, efikasno i nedvosmisleno reaguju i otkriju i kazne sve koji stoje iza pretnji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari