Šutanovac: Umesto lažne dobiti javnih preduzeća smanjićemo račune građanima 1Foto: DS

Predsednik Demokratske stranke i kandidat za gradonačelnika Beograda Dragan Šutanovac istakao je da Siniša Mali i Goran Vesić uzimaju dobit od javnih preduzeća umesto da taj novac ulažu ili smanje cenu grejanja u Beogradu.

„Građani Beograda plaćaju grejanje tokom cele godine, a ova vlast to koristi kao parafiskalni namet. Beogradske elektrane ostvaruju dobit i umesto da se ta dobit investira u bolju mrežu za grejanje i merače koji će omogućiti da svi građani plaćaju onoliko koliko potroše, nažalost Beograd uzima dobit i zrađuje na građanima. Taj novac Siniša Mali i Goran Vesić ulažu u besmislene fontane, jarbole i jelke, što je bila najveća korupcija na kraju godine“, izjavio je Šutanovac, koji je zajedno sa prof. dr Vesnom Rakić Vodinelić nastavio razgovore sa građanima Beograda u Borči, na Vračaru i Starom gradu.

Lider demokrata istakao je da javna preduzeća ne postoje zarad administracije već zarad pružanja kvalitetnih usluga građanima po što nižoj ceni.

„Iz tog razloga Demokratska stranka zajedno sa koalicijom insistira da se građanima smanji cena grejanja, da bude u skladu sa potrošnjom, ili da se novac vraća građanima i da se investira. Grad će kada mi budemo na vlasti investirati u energetsku efikasnost, tako što će svim građanima koji su na toplovodnoj mreži kroz podršku u vidu beskamatnih kredita pomoći da zamene staru stolariju, čime će poboljšati energetsku efikasnost svojih stanova“, zaključio je Šutanovac, a prenosi Informativna služba DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari