Šutanovac: Vreme je za kandidata građana 1Foto: Miroslav Dragojević

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da očekuje da će tokom dana biti prikupljeno potrebnih 10.000 potpisa za kandidaturu Saše Jankovića.

Šutanovac je rekao i da on i zvanično postane predsednički kandidat i zatražio fer uslove za izbore, kakve imaju vladajuće stranke. Vreme je za kandidata građana, rekao je Šutanovac novinarima u OO DS Zvezdara, gde je potpisao podršku kandidaturi Saše Jankovića za predsednika Srbije.

On je najavio da očekuje da će danas popodne biti sakupljeno više od 10.000 potpisa, koje će dostaviti u izborni štab i u idućim danima predati i da će što pre dobiti potvrdu kandidature. Prema njegovim rečima, da su fer i pošteni uslovi za sve, DS bi već u petak sakupila potpise i zvanično imala predsedničkog kandidata. On je poručio da 2. aprila građani Srbije imaju veliku šansu da promene najgori režim, poguban i po građane i državu.

Srbija je u spirali propadanja, četvrta najsiromašnija zemlja u Evropi, gde se sve lošije živi, zemlja najnižeg standarda u regionu, rekao je Šutanovac i pozvao na promene. On je pozvao građane da potpišu kandidaturu Jankovića, koji se prikupljaju širom Srbije i izađu na izbore 2. aprila. Šutanovac je odbacio navode o ukrainskom scenariju i naglasio da žele do pobede na fer izborima, ali da već sada utakmica nije fer. Na pitanje o kandidaturi Saše Radulovića on je rekao da žali što on ne razume trenutak u kojem je Srbija, ali da za DS tema nije Radulović, već da pobedi Aleksandra Vučića i da će učiniti sve da se to desi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari