Šutanovčeva kandidatura izazov za Đilasa

* Janković: Građani će imati priliku da biraju kome će poveriti odgovornost jer će kandidata biti više * Jeremić: Verujem da nije kasno za dogovor o jedinstvenom nastupu
Stranački organi DS uskoro potvrđuju odluku da njihov lider bude kandidat za gradonačelnika Beograda

Ostavite komentar


  1. Tuzno je sto u Srbiji kad si vodeca licnost neke stranke to istovremeno znaci da si kandidat za sve moguce funkcije. To je dokaz koliko su stranke napravljene po komunistickom principu. Drugo Jeremic je napustio stranku, stoga ako ce sa demokratama treba opet da uclani pa da se dokaze. Slicno vazi i za pravobranitelja Jankovica.

  2. Šutanovac je trojanski konj opozicije. Videlo se to kad je od našeg ““““nezavisnog““““ sudstva dobio oslobađajuću presudu u aferi ““““pašnjak III kategorije““““

  3. Slažem se da je "Šutanovac sa balastom vlasti DS", ali kakav tek balast ima Đilas. Baš sam danas prošao pored onih podzemnih kontejnera za smeće, pa me to podsetilo na njegovo vreme. Za mene se on ozbiljno rehabilitovao rezultatima koje je imao kao predsednik KSS ali meni deluje da bi trebalo da se vrati u politiku preko neke druge pozicije a ne da se bori za poziciju na kojoj je bio i na kojoj je prilično zabrljao.
    islim da je ovde ključno što je on bogat čovek i kao što rekošte: "Đilas može za mesec dana da sa svojim timom podigne infrastrukturu u Beogradu".
    A postavljaju se i pitanja:
    Da li će Đilas dolaskom na vlast ponovo dobiti monopol na oglašavanje u medijima?
    Na kakve kompromise bi bio spreman i sa kime da bi ostvario svoje poslovne interese?
    Treba li nam da oligarhija direktno učestvuje u vlasti?

  4. Svaka stranka, ako to njeni članovi žele, može da delegira bilo koga za lidera liste na izborima. Priča o gradonačelniku je zamena teza jer se u Beogradu prvi čovek grada ne bira na direktnim izborima već u skupštinskim klupama. Zato je bolje da stranke građanima (biračima) ponude svoje planove za rad u budućnosti i tako steknu naklonost i motiv građanima da uopšte izađu na birališta.

  5. Ja mislim da je za demokrate najbolje da nastupe na zajedničkoj listi sa Vučićem i Dačićem. Politika im je ista, ideali su im isti, metodologija rada im je ista, ideologiju podjednako nemaju i jedina razlika je u imenu lidera. Siguran sam da je glupo da par hiljada demokrata ostane bez posla i primanja samo da bi Šutanovac bio gradonačelnik.

  6. Ništa drugo nisam ni očekivala. Nemoguće je da se opozicija ujedini i da idu sa jednim kandidatom. Svi oni su previše sujetni. A ne zna se ni šta su astrolozi rekli Đilasu. Previše nepoznanica, a to vodi čistom porazu.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.