Polemika Suzane Vasiljević i Petra Boškovića: Ko je Vučića zvao vrhovnim komandantom? 1Suzana Vasiljević Foto: Beta/ Milan Obradović

Suzana Vasiljević, savetnica za medije predsednika Srbije, izjavila je da je Petar Bošković, bivši portparol Ministarstva odbrane, u njenom prisustvu zvao Aleksandara Vučića vrhovnim komandantom.

„Iznenađena sam reakcijom bivšeg kolege Petra Boškovića, koji se nije oglašavao kada su bivšeg predsednika Tadića, u čije vreme je poštovani kolega bio radnik Ministarstva odbrane, nazivali vrhovnim komandantom. Čudi me reakcija i zbog činjenice da je i gospodin Bošković, više puta u mom prisustvu, predsednika Vučića nazivao vrhovnim komandantom, mada razumem da se većeg dela svojih izjava i postupaka, iz nama znanih razloga, gospodin Bošković ne seća“, rekla je Suzana Vasiljević za Kurir upitana da komentariše Boškovićevu izjave za Nova.rs.

Petar Bošković je oštro kritikovao oslovljavanje Vučića sa „vrhovni komandant“

– U pitanju je jedan izraz iz Titovog vremena, to je jedan klasičan boljševički izraz ili julovski, kako god to nazvali, što je svojstveno Vulinu. Pored toga, on je naredio i da se slike Vučića stave u kasarne i počeo da ga naziva vrhovnim komandantom da bi se to umrežilo. Posle određenog vremena, i sam Vučić je sebe počeo da zove tako – rekao je Bošković za Nova.rs.

Polemika Suzane Vasiljević i Petra Boškovića: Ko je Vučića zvao vrhovnim komandantom? 2
foto Medija centar

Dodao je da nigde u Ustavu Republike Srbije i zakonima nije propisano nazivati šefa država terminom „vrhovni komandant“, kao i da vraćanje služenja vojnog roka na spada u Vučićeve nadležnosti.

Ova polemika dolazi u jeku pokrenute procedure za vraćanje služenja obaveznog vojnog roka.

Petar Bošković bio je načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane od 2005. do 2019. godine, a sada je član parlamentarne stranke Srbija centar na čijem čelu je Zdravko Ponoš.

Bošković se oglasio i na mreži Iks demantujući da je ikad nazvao Vučića vrhovnim komandantom.

„Draga em mila Suzi, Za razliku, nikada vas nisam uzeo u usta a mogao sam, bivša damo. Nikada Tadica a Boga mi ni Nikolica Vojska nije zvala Vrhovni a kamo li oni sami sebe! Iznenadjen sam gdjo. Vasiljevic da i vi morate lazima da branite Tita od mene!“, napisao je Bošković na mreži Iks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari