Opštinski odbor Ujedinjenih regiona Srbije u Trsteniku protestovao je zbog ankete lokalnog odbora Demokratske stranke o urađenim projektima koje su finansirali opštinska i republička vlast.


„Aktivisti DS su prethodnih dana anketirali građane u Trsteniku i tražili od njih da ocene projekte koji su sprovođeni u našoj opštini. Problem je u tome što je u zaglavlju ankete stajalo Demokratska stranka, Opštinski odbor Trstenik, pa se moglo zaključiti da je to učinak te stranke“ rekao je agenciji Beta predsednik trsteničkog odbora URS Miroslav Aleksić.

On je istakao da je reč o projektima koji su sprovođeni sredstvima iz opštinskog i republičkog budžeta i da DS u Trsteniku ima još tri koaliciona partnera – URS, Srpski pokret obnove i Socijalističku partiju Srbije. „To neće poremetiti funkcionisanje koalicije, ali smo reagovali jer se neko kiti tuđim perjem“, kazao je Aleksić.

Predsednik Opštinskog odbora DS Stevan Đaković objasnio je da nigde nije stajalo da je reč o projektima koje je uradila ta stranka, već da su demokrate samo navedene „kao sprovodilac ankete“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari