Sve treba reći na vreme 1

Nisam dužan ali mi moral nalaže da upozorim naše biračko telo šta ih čeka ako na ovim izborima, nekim nesrećnim slučajem ili neodgovornim ponašanjem birača ne bih pobedio. Neću govoriti o blagostanju koje ću obezbediti našim građanima jer da ne mogu da ih učinim srećnim ne bih se ni kandidovao već. Govoriću samo o nevoljama koje ih čekaju ako neko drugi dođe na vlast.


Nije mi cilj, a najmanje mi je želja da plašim ionako preplašeno biračko telo i zato ću biranim i blagim rečima navesti samo nekolike od hiljade nevolja koje bi snašle naš napaćeni narod..

Najpre, sve strane finansijske institucije, sve banke i svi fondovi, obustavili bi davanje kredita zato što ne bi imale poverenja ni u jednu drugu vlast osim u moju. A bez tih kredita ne bi smo mogli da finansiramo strane investitore, ne bismo mogli da isplaćujemo plate i penzije zaposlenima u administraciji i privredi, pa bi kupovna moć građana bila svedena na nulu.

Poplava ne bi bilo na svake dve godine i u određeno doba godine već bi se neprestano potoci i reke izlivali, plavili naše oranice i rušili kuće tako da narod ne bi imao ni hleba, ni krova nad glavom. A niko osim mene ne bi znao da ukroti toliku vodu i da svu tu vodu navrati na svoju vodenicu.

Svi neškolovani mlađi ljudi bi otišli (školovani su već otišli ili su na putu) na rad u inostranstvo jer je sada veća potražnja za nepismenima nego za pismenima zato što svetu ne dostaje proste radne snage. Došli bismo u situaciju da naše stare ljude ne bi imao ko da čuva niti da ih sahranjuje.

A ta nova vlast koja, nadamo se, da nikad neće doći, sve bi to mirno gledala iz svojih kabineta, hvalila se svojim nevidljivim postignutim rezultatima i za sve optuživala svoje političke protivnike i strane sile da rade protiv našeg naroda, a pre svega protiv njihove vlasti.

Na vreme sam rekao samo delić onoga šta sam imao da kažem. Sve drugo je na drugima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari