Sve više političara će govoriti na protestima

Da li predstavnici opozicionih stranaka polako "preuzimaju" građanske proteste

Ostavite komentar


      1. Berghain, a ćiji si ti bot? Isti ste kao Vučićevi botovi, kad vam nečije mišljenje nije po volji, kreće vređanje. Zato ste i isti kao ovi na vlasti!

    1. …ni ja vecinu politicara iz opozicije, ali da smo nacisto ne volim ni jednog politicara iz vlasti. Slazem se da su najbolji protesti bez politicara, ali nikako mi nije jasno kako mislis da se ova energija naroda artikulise bez njih? Da li stvarno mislis da protesti mogu da traju toliko dugo dok gazda sam ne odluci da ode? Ici na proteste samo radi protesta obesmisljava citavu ideju. Bez opozicije, kakva god ona bila, ne vidim nikakvu sansu za uspeh. Narod se jednostavno nece desiti sam od sebe. Ako to ne shvatas, bolje je da ni ne setas.

  1. Mislim da bi trebalo Borka Stefanovića stvaiti kao glavnog predstavnika opozicije.Čovek nema ni jednu mrlju,lepo se ponaša,ima iskustva uradu i može da privuče dosta ljudi.

    1. Slažem se, al da ne priča mnogo kako je država prodala Naftnu Industriju, jer o tome malo zna, slušala sam ga i to što je tada pričao nije tako.
      Iz NISa su oterani najbolji , da ne bi videli šta ovi rade
      Politika je jedno a ekonomija drugo
      Dosta mi je i Vučica i Dačića , nemaju dana radnog iskustva a u sve se razumeju “ kao Marica u kriv k….“

    2. Na čelo svakako Jovo Bakić , pa možda i Borko Stefanović nikako D.Đilas !

  2. Gradjanski protesti su uvek politički. Gradjani su od francuske revolucije na ovamo izborili pravo da odlucuju o svom zivotu, tako sto ucestvuju u politickom zivotu, a to pravo su uvek otimali od silnika koji misle da se vreme racuna po njima, bili oni monarsi, njihove popovske podguzne muve, ili samo obicne iskompleksirane psihopate, kao u nasem slucaju. Kome to nije jasno, nek se malo obrazuje. Na strani psihopata ce uvek biti podanika, tastera, cinkarosa i potkazivaca, i to je u ljudskoj prirodi. Svi na ulice, isturite pred sebe politicke predstavnike i pozovite ih na odgovornost.

    1. …okvalifikovao komunistom, potrbno je da znas sta su komunisti. Ti ocigledno ne znas. Ako je neko levicar, ne znaci i da je komunista.

    2. Pa šta što je komunista! Ti brkaš komuniste ( jako ih je malo) i komunjare.
      Komunjare su funjare koje su spremne da prihvate svaku ideoligiju , samo da bi zgrabili nešto za sebe . To su ti oni danas vučićevi , juče slobini , prekjuče titovi fanatici – a u suštini , seoske jajare , lezilebovići i uhlebi . A vreme komunizma tek dolazi . Pročitaj malo – obrni , okreni, kapitalizam je udarii u zid i sad se vrti u krug ….
      Naravno , nisam naivan – vrteće se jiš dugo .

      1. Kako ste vi pametni , koji čitate,, Danas“. Sve znate. Bravo. Jel to onaj lik što je Kovačeviću, koji je pretukao do smrti studenta u USA , pomogao da pobegne iz USA izdavajući mu specijalne papire( naravno da je to radio u zamenu za novac)., da mu ne bi sudili u USA za ubistvo. Ne znate ništa o tome? Suđen u Srbiji i dobio malu kaznu:Tada je vaš junak bio neki šef u diplomatiji, u koju je ušao jer mu je stric bio poznati diplomata.

  3. Politicari su po pravilu profesionalci i birokrate koji znaju kako funkcionise drzavana uprava a protestanti i gradjani treba da budu uz njih da to nauce i suta preuzmu liderstvo.

  4. Proteste pokusavaju da rasture oni koji kazu da je vlast isto sto i opozicija.Tu spada Bane Trifunovic i Gradjanski front,tako da su oni postali kao onaj Beli.

  5. Gradjanski front,Bane Trifunovic,Jovo Bakic,Dosta je bilo.Ovaj novi pokret slobodnih gradjana,,,to su u stvari ljudi koji svesno ili nesvesno rade protiv protesta.

  6. Samo teški buzdovani ne shvataju da smo svi mi koji smo protiv ovog zla na vlasti OPOZICIJA.Samo što mi koji nismo stranački opredeljeni,a nas je najviše,ne smemo dozvoliti da opet budemo prevareni.A jedini način kako da strankama oduzmemo veliku moć koju imaju kad dobiju većinu na izborima,je da se izborni sistem promeni u većinski,pa da se glasa za ljude a ne za stranke.Stranke bi morale da kandiduju svoje najbolje članove,da bi parirli nezavisnim kandidatima iz naroda.I najvažnije,mandati ne bi pripadali strankama i pojedincima nego narodu,pa ko ne radi kako treba opoziv.Nešto ne vidim taj predlog nigde.

  7. Stalno se govori o tome da je list Danas finansiran od strane nekih stranih sponzora. Te trvdnje se zasnivaju na tome da su tiraži toliko mali da na taj način ne mogiu pokriti troškove. Zašto list Danas ne objavi tiraž i ko ga finansira ako je to tačno. kakva je to nezavisna štampa koju neko finansira i koji su razlozi finansiranja. Hvala unapred na odgovoru.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.