Vučić: Uradili smo dobar posao za budućnost naših naroda

Ostavite komentar


  1. „Bremenita povjest“ može biti ispravljena tako što će Hrvatska prihvatiti ruku prijateljstva Srbije koja je ispružena već dugo.

  2. Kolinda je pokazala vise hrabrosti od svih ostalih Hrvatskih politicara koji su danima provocirali predstojece dogadjaje…

  3. Znam kakav je Vučić. Pratim iz Zagreba prilično temeljito srpsku aktualnu politiku… Dakle, niko me ne može muljati. ali jedno je činjenica… Rat sam osjetio na svojoj koži. I ja, a moj brat napose no konačno moramo krenuti sa mrtve točke. Neka si neko zamisli gdje bi bila zapadna Europa da su ostali zle krvi 20-30g nakon 2. svjetskog rata! Ne, krenuli su dalje, pomirenje je došlo samo od sebe jačanjem životnog standarda. Od mržnje i netrpeljivosti nema ništa. Meni je skoro 51 i htio bi još tu koju godinu proživjeti u koliko-toliko normalnom životu, a mržnja… Previše vremena je prošlo. Kako sada žive naši narodi, svima uskoro prijeti nestanak, jer svaka mržnja briše tragove… Kolinda mi ide na živce, Vučić je takav kakav je no mora se krenuti od nečega.

  4. Ma dajte dosta ovih glupih komentara na obe strane! Svaki pokusaj bi trebao biti pozdravljen i prihvacen sa obe strane. Za buducnost nasih mladih, za buducnost nasih naroda i da se vec vise mrdnemo na ovom hebenom balkanu s mrtve tocke! I vasi i nasi mladi bjeze iz ovih nasih lijepih zemalja u pripizdine kao sto su njemacka i neke skandinavske zemlje! Proslost je bolna, ali sto je prije obradimo kako je to trebalo vec krajem rata to cemo se prije moci orijentirati buducnosti! Daj potrudite se za malo pozitive … ili stvarno mislite da vam Rusi, Svabe, Ameri ili bilo ko bolje misli nego susjedi Hrvati? Razumijemo se govorno … nismo glupi narodi … cemu ovakva mrznja? Ajmo raditi skupa i konkurirati svim ovim „vele silama“ koje sam naveo! Zato jer znamo kako! Zato jer smo kao narodi SPOSOBNI! Dok se mi koljemo svi nam se ovi smiju i koriste nas kao njihove sluge i robove. Susjedi smo i ostat cemo koliko god se slagali ili ne slagali. Zato glavu gore i pozitivno u buducnost.

  5. Vucic je pohvalio Kolindu da je „Hrabra“ valjda je to procitao na mnzetnama rukava hrvatske predsednice ispisan na Glagoljici pretece srpske cirilice ali i do sredine devetnaestog veka i u Hrvata i Bosnjaka. Lep gest, o slovenskoj vezi dva naroda. Ipak, i ovog puta, k’o sa Pionirovim „Galebom“, su joj (mozda iz nehaja) podvalili jer je rec „Hrabrost“ izvezena zlatnim nitima na srpskoj obloj glagoljici dok je hrvatska ugaona. Ipak, ponavljam, kao i sam poziv srpskom predsedniku veoma lep gest jer kojeg bezumnicima ne treba samo pokazati vec i napisati.

  6. Kolinda Grabar Kitarović je danas izgubila drugi mandat, koji je bio vrlo izgledan. Nije joj to trebalo, ali možda je i bolje tako.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.