Svečlja: Nisam ranije posećivao Sever zbog Radoićića i borbe protiv njegovih grupa 1Foto: Xhelal Sveçla / Kosovska policija FB

Zašto kosovski ministar unutrašnjih poslova, Dželjalj Svečlja, sada učestalo posećuje Sever, a što ranije nije činio? Prema sopstvenom priznanju: „Ranije ste imali Milana Radoičića“.

Ovako je danas odgovorio našoj reporterki prilikom još jedne u nizu poseta Severnoj Mitrovici. Na ponovljeno pitanje da potvrdi da je Radočič razlog zbog kojeg ranije nije dolazio, kazao je da se zapravo bavio razbijanjem „njegove kriminalne grupe“ i da je danas na Severu bezbedno, prenosi KoSSev.

Okružen brojnim obezbeđenjem, ministar unutrašnjih poslova nije bio upoznat sa incidentom koji se prethodno dogodio upravo na istom mestu gde je on boravio.

Juče je poznati poslastičarski lanac Missini otvorio svoj lokal u Severnoj Mitrovici, a jedan od gostiju, koji su dupke ispunili lokal, bio je upravo Svečlja.

Par sati pre nego što je Svečlja stigao kod Misinija, na šetalištu je incident započeo tako što je lider Srpske Demokratije, Aleksandar Arsenijević, protestovao duvajući u pištaljku ispred Misinija, gde je tada boravio lokalni zvaničnik.

Nakon toga, Arsenijević je napadnut od strane najmanje dvojice Albanaca – gostiju ovog restorana, koji su potom takođe uhapšeni. Četvrti uhapšeni, Srbin, nalazio se u blizini incidenta, a priveden je zbog, kako je policija saopštila, dobacivanja. Svi su, u međuvremenu, pušteni.

Inače, ovaj incident je na istom mestu pratio još jedan, kada je zamenik gradonačelnika Severne Mitrovice, Visar Silja, pokušao da spreči ekipe iz Prištine da snime ovaj incident, i verbalno i fizički.

Incident je osudilo Udruženje novinara Kosova.

Svečlja, ipak, o ovom incidentu nije upućen:

„Zbog čega je bio incident? Ne znam, pitajte o tome policiju ovde. Ja ne znam ko je tu provocirao, to je pitanje za Kosovsku policiju“.

Na novinarsko pitanje kontra pitanje ‘zašto ste vi ovde’
Svečlja je i danas posetio Severnu Mitrovicu. Kao i u ponedeljak, te ranijih nedelja i meseci, o ovoj poseti nisu bili obavešteni lokalni mediji.

Ministar je u kraćem razgovoru sa našim reporterom imao i kontra pitanje. Na pitanje šta je razlog njegove današnje posete Mitrovici, uzvratio je: Jesam li vas ikad pitao zašto ste vi ovde?

I dok se ministar pita ‘zašto smo mi ovde’ – lokalni mediji, zna da je sada drugačija situacija.

„Nemate više Radoičića, ovde je sve bezbedno“.

Inače, Milan Radoičić, bivši potpredsednik Srpske liste, već duže vreme ne boravi na Kosovu. Protiv njega je početkom ovog meseca na Kosovu podignuta optužnica za slučaj Banjska od 24. septembra prošle godine.

Milan Radoičić se u prošlosti našao na optužnici za ubistvo Olivera Ivanovića, sa raspisanom poternicom da bi u međuvremenu poternica bila i skinuta na zahtev specijalnog tužilaštva Kosova. Potom je raspisana poternica za slučaj Brezovica, kada je i po drugi put pokušano njegovo bezuspešno hapšenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari