Svečljini „dokazi“ o pokušaju „aneksije“ Severa – stare uniforme u napuštenoj kući 1Foto: Kosovska policija

„Teroristički mehanizam Srbije na severu Republike Kosovo svakim danom se sve više razbija“, ovim rečima Dželjalj Svečlja (Xhelal Sveçla) opisuje jučerašnji policijski upad u napuštenu kuću u Donjem Isevu kod Leposavića, u kojoj je Kosovska policija dan ranije zaplenila, prema do sada dostupnim podacima, desetak, mahom starih policijskih uniformi.

Na dostupnim slikama, u pitanju su uniforme redovne policije koje, sa izuzetkom košulje, deluju kao iznošene, među kojima se nalaze i one koje se više ne koriste u srpskoj policiji, dve kosovske, kao i jedna stara iznošena košulja sa SMB motivima, kakve inače često nose zemljoradnici u polju, ili uopšte radnici na svojim imanjima i u zabranima.

U napuštenom kućnom objektu, prema ranijoj dojavi, Kosovska policije je juče predveče izvršila pretres i pronašla ove uniforme. Nije niko uhapšen.

Vest su za portal KoSSev prvobitno potvrdili meštani ovog sela, koji su nam posvedočil da se radi o porodičnom imanju porodice Č., a potom i sama Kosovska policija.

Sa ovom se zaplenom pohvalio i posle akcije kosovski ministar unutrašnjih poslova, a prema njegovim rečima, u pitanju su „desetine uniformi“ i to još „specijalne policije“. Pri tom, on to vidi kao dokaz za pokušaj srpske „destabilizacije“ i „aneksiju“ Severa.

„Nakon obaveštajnih informacija, u kući u selu Donje Isevo, u opštini Leposavić, pronađeno je na desetine uniformi redovne i specijalne srpske policije, kao i delovi uniformi kosovske policije. Ovo je još jedan dokaz da su bezbednosni mehanizmi Srbije bili i ostaju odgovorni za pokušaj destabilizacije i pripajanja severa naše zemlje“, piše Svečlja na Fejsbuku.

Posle ovog dela poruke, ima i ostatak:

„Zahvaljujući budnosti i nepoštednom radu svih bezbednosnih institucija Republike Kosovo, ovaj pokušaj Srbije da destabilizuje zemlju uspešno se sprečava i bori. Naša je dužnost i obaveza da služimo svim građanima bez ikakve razlike, dok je naše opredjeljenje i odlučnost da svim pravnim sredstvima štitimo suverenitet i teritorijalni integritet naše zemlje. Svi teroristički elementi koji pokušaju destabilizaciju biće uništeni bez poštede i zauvek“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari