Svedok na suđenju Tačiju: OVK me pritvorila i zlostavljala u junu 1999. u Prizrenu

Ostavite komentar


  1. Pripadnici OVK su svedoka 2749 u toj sobi „ispitivali, prebili i vredjali“ sve do dolaska „jednog čoveka“ koji mu je rekao da je slobodan.

    Dan pošto ga je OVK pustila iz pritvora, svedok je napustio Kosovo.

    Branioci optuženih započeli su unakrsno ispitivanje svedoka koje će do kraja radnog dana biti završeno.

    Velika većina od dosadašnjih 47 svedoka optužbe svedočila je, od početka procesa 3. aprila prošle godine, na zatvorenim sednicama zbog zaštite njihovog identiteta.
    Trebajuse zastiti svedoci u svemu svi znaju njihove zla i zlocine sto su nepravdom i bez nista ubijali mucili narod bez nikakvog prava i bez nista silom su tog zla pocinili narodu sto se nikada nece oprostiti niti su sta imali prava niti sta imaju danas !
    Optužnica u 10 tačaka tereti Tačija (55), Veseljija (56), Seljimija (52) i Krasnićija (73) za: progon na političkoj i etničkoj osnovi, zatvaranje, nezakonito hapšenje i pritvaranje, druge nehumane postupke, okrutno postupanje, prisilni nestanak, mučenje (dve tačke) i ubistva (dve tačke). !!!

  2. Navedene zločine, pripadnici OVK pod komandom optuženih počinili su, po optužnici, u 42 nelegalna pritvora OVK na Kosovu i u Albaniji nad približno 407 pritvorenika, od kojih je najmanje 98 ubijeno, od marta 1998. do septembra 1999.
    Illegalnih logora mucili ubijali silom naroda bez nikakvog prava niti su sta imali razloga ogromnog su UK cine silom mucno pocinili silom narodu deci na raznih nacina svakim zlocin!
    U šest tačaka, Tači, Veselji, Seljimi i Kransići optuženi su za zločine protiv čovečnosti, a u četiri tačke za ratne zločine.
    To su zla monstrumi monstruoznog zlocina zla albanskih terorista to su silom pocinili jeste protiv covecanstvrnosti u svemu jeste genocida i to silom bez nikakvog prava niti su sta imali razloga to je zlocin silom !
    Prema optužnici, Tači, Veselji, Seljimi i Krasnići bili učesnici u udruženom zločinačkom poduhvatu, zajedno sa Azemom Suljom, Ljahom Brahimajom, Fatmirom Ljimajem, Sujelmanom Seljimijem, Rustemom Mustafom, Šukrijem Bujom, Ljatifom Gašijem i Sabitom Gecijem.

    Od hapšenja u jesen 2020. svi optuženi su u sudskom pritvoru u Hagu, a pred sudijom su izjavili da nisu krivi za zločine iz optužnice. SRAM im bilo monstrumi albanskih djavoli jesu krivi u ubijali mucili decu civilno stanovnistvo silom i svakog monstruoznog zlocina pocinili albanskih zla djavoli terorista ubiceee zla monstrumi illegalno vadili i Organe deci i narodu monstrumi zla albanskih terorista zla ubiceeeee SRAM im bilo !!!

  3. Nema ništa od ovog.svi će dobiti oslobadjajuce presude. A naši soyboy prvaci ne kukaju na ljudska prava i dužnosti demokratske države?
    Mora prvo da priznamo Kosovo, rekli bi vam Aleksej i njegovi istomisljenici.
    Poraz našeg društva totalni

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.