Vučić na Trgu republike: Nismo mi zapodenuli ratove, neki drugi su 1Foto: Printscreen/RTS

Danas je važan dan iz mnogo razloga. Postignut je dogovor o srpskom jedinstvu koji će trajati doveka i niko nikada neće moći da uništi srpsko jedinstvo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na manifestaciji na Trgu republike u Beogradu u sklopu prvog Svesrpskog sabora.

Vučić je dodao da nam se više nikada ne smeju ponoviti barikade na Drini, i da moramo u muci uvek biti zajedno.

„To jedinstvo niko nikada neće moći da sruši. Svaki ministar u Vladi Srbije će ubuduće ići prvo u Banjaluku, a ne negde drugde. Iako sam više puta predlagao, neki su se pojavljivali i govorili da su Milano i Barselona važniji za nas od Banjaluke. Od sada će ekskurzije ići u Republiku Srpsku, pa kada upoznamo Srbiju i Srpsku, ići ćemo i u svet“, rekao je predsednik Srbiji.

Kaže da živimo u teško vreme, te da su nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, i da smo za agresore mi bili kolateralna šteta.

„Mi živimo u teško vreme, ne našom krivicom. Nismo mi zapodenuli ratove u svetu, neki drugi su. Mi smo bili kolateralna šteta i mi danas umemo da prepoznamo bolje nego drugi koliko je važna sloboda, nezavisnost zemlje“, rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da će lično nadgledati rad na izgradnji memorijalnog centra u Donjoj Gradini i u Beogradu.

„Sa tim ćemo ići brzo, najbrže i najbolje moguće. Pričali smo i o svim konkretnim stvarima, o izgradnji auto puteva. U ponedeljak prebacujemo 10 miliona evra za izgradnju deonice Bijeljina-Sremska Rača. Hoćemo da budemo spojeni sa drugim najvećim gradom u RS“ rekao je on.

On je naglasio da je ekonomija ugaoni kamen naše bezbednosti.
Prema njegovim rečima, mnogima u Sarajevu kriv samo Milorad Dodik i Republika Srpska.

„I ovde znate da je na KiM kriva samo Srbija i Aleksandar Vučić. Ali dolaze promene u svetu, moramo da sarađujemo i sa Zapadom, i sa Istokom. Moramo da se bavimo ekonomijom, to je ugaoni kamen naše bezbednosti. Sve što imamo danas imamo zahvaljujući ekonomiji. I fabrike, i ljude, i što možemo naše institucije da finansiramo širom regiona“, kaže Vučić.

Kaže da nam je ekonomija potrebna i za pet migova koji će nadletati centar grada.

„Moramo znati šta nam je cilj, i da sve radimo na mudar i pametan način, onako kako je o tome mislio veliki Miloš. I da vam kažem, pošto su uvek postojale sumnje kako ćemo se odnositi prema KiM. I tako već 12 godina mi tobože ne vodimo računa o nacionalnim interesima, pa ćemo tobože sutra da ga priznamo. Tako su govorili i za RS“, ističe Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari