Svilanović: Ne slažem se sa Merkelovom, rok je jedino važan

Ostavite komentar


  1. Ovaj svilanovic je nekad bio pametan. Mi možemo i sutra da udjemo u EU ako ispunimo standarde za ulazak ( 35 poglavlja). EU je udruzenje koje ima svoje standarde i pravila kao sto recimo na Vimbldonu može svako da igra , ali pod uslovim da je medju prvih 32, ili da je prišao kvalifikacije i da ima beli šorc i majcu .

  2. Sigurno je Nemcima stalo do vašeg mišljenja … saradnicka mišljenja nisu bitna

  3. Gde tacno gospodin (koji ima misljenje o Merkel, pa se jos i ne slaze) radi i prima platu? Sta je tacno po zanimanju? Kako se zaposlio? Gde je sve „radio“ od kad je prestao da bude ministar 2007?
    Molimo detaljno i precizno objasnjenje, uvid u overenu radnu knjizicu i originale dokumenata.
    Hvala unapred

  4. Gde tacno gospodin (koji ima misljenje o Merkel, pa se jos i ne slaze) radi i prima platu? Sta je tacno po zanimanju? Kako se zaposlio? Gde je sve „radio“ od kad je prestao da bude ministar 2004?
    Molimo detaljno i precizno objasnjenje, uvid u overenu radnu knjizicu i originale dokumenata.
    Hvala unapred

  5. Ko u Srbiji zapravo želi ulazak u EU? Vlastima odgovara da se zemlja tobože pridružuje EU i nikada ne pridruži (turski model), a da oni mogu da rade šta hoće i kako hoće. I Briselu odgovara da se Srbija kobajagi pridružuje jer kad bi zaista ispunila sve uslove za prijem, tek tada ne bi znali šta će sa nama, pošto nas realno ne žele i nikada nas nisu ni želeli u EU. Dakle, oni prežvakavaju tu našu „evropsku perspektivu“, mi klimamo glavom, vreme prolazi…

  6. Što mi budemo čvršće sarađivali sa Rusijom, Kinom ili Turskom, to će rok za prijem u EU da bude kraći – jedini motiv koji EU ima da nas primi je da nas ne preuzme neko drugi.

  7. Ulazak u EU realizuje se ispunjenjem obaveza i prilagođavanja političko-pravnim,finasiskim ,ustavnim i mnogim drugim obavezama zemalja kandidata.Pristupni pregovori svrstani i klastere,njihova stvarna ispunjenost određuju rok prijema u EU.Prazne priče,sami sebi,da su ispunili „sve“ uslove ne vodi državu u članstvo.Razni postupci suprotni politici i interesima EU udaljavaju i vraćaju zemlju kandidata unazad.Zemlje članice koje su za brzi prijem prošitenje,najčešće,su i zemlje koje najavljuju izlazak iz EU,kao i grupisanje zemalja sa svojom politikom,svojim putem,planovima i kontaktima.Ne pravi se EU prema svojoj meri već meri koja važi za sve članice organizacije.Najčešće tumačenje,kod nas,je koliko koja zemlja dobija novca iz Evrope,a koliko mi,što je i prava priča(duga dvadeset i više godina) o pravom razlogu ulasku u EU(bankomat).Nema kod nas prave i iskrene priče (kod svih dosadašnjih vlada) o stvarnoj(ne dekleradivnoj) nameri.Mi smo pokušali i sa skraćenim putem i procedurom da zaobiđemo sve uslove koje ulazak traži a da zadržimo kompletno stanje kakvo jeste,pominjali da kada rešimo Kosove,eto članstva,naravno da je to odbačeno.Nema roka bez ispunjavanja uslova(čudi me da vi to ne gledate tako).

  8. Srbija nikad nece uci u EU, jer ce se EU raspasti. Proces je gubljenje vremena i koristi samo ovima na vlasti da i dalje zaludjuju „krdo“

Ostavite komentar


Politika

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno 10

Kerns zaprepašćena stavom EU, Ambasada Srbije: Jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno

Nakon što je britanska poslanica Ališa Kerns izrazila "zaprepašćenje" zbog upozorenja EU Prištini da bi zbog otvaranja mosta na Ibru mogle da uslede nove sankcije za Kosovo, uz smatrajući to nepravednim, reagovala je Ambasada Srbije u Londonu poručujući da je jednostrano otvaranje mosta na Ibru izuzetno opasno, zbog čega se o tom pitanju mora razgovarati u okviru dijaloga.

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.