Svilanović: Ubedio sam Koštunicu da podrži Miloševićevo hapšenje

Nekadašnji ministar ispričao za Danas nepoznate detalje državne drame 2001.

Ostavite komentar


  1. Narod Srbije bolje je procenio Slobodan Milosevic. Dobro je da se pojavila serija a jos bolje su televizijske emisije u vezi teme Slobodana Milosevica i njegovog hapsenja da se konacno vidi ko je ko .

  2. Ko god je otisao u to doba ali i ne samo u to doba na „rad“ po inostranstvu znak je da je tako nesto dobio „zaslugom“ .

  3. Uhapsili Miloševića a dali oprost svima od 1941-2000
    Zato su miloševićevci uzvratili pa nikoga nisu uhapsili 2012 za „rpokratiju“ 2000-2012

  4. Ako je trebalo ubeđivati Kostunicu da se hapsi Milošević, trebali su uhapsiti i Koštunicu kao saučesnika!

    1. Да не Милошевићу суђено у Србији, данас не бисмо имали ни Вучића, Шешеља, Дачића… у улогама које данас имају.

      1. Ali nebi smo imali ni Tadića Jeremića Đilasa Pajtića Veslinovića Zelenovića Lutovca Lečića

        Da Đinđić nije dao reč da neće biti hapšenja miloševićavaca, kompletna tadašnja opozicija bi bila pobijena u noći 5 i 6 oktobra jer jedini koji su bili naoružani i tada i sada su miloševićevi

  5. RTS, aparat za propagandu totalitarne vlasti koja danas postoji u kontinuitetu sa Slobom, servira nam „istinu“ o tome kako je druga strana hapsila njihovog ljubljenog Slobu…. Ma daj… Napravite seriju kako ste ubili Djindjica.

  6. Moje je misljenje da bi trebalo poceti sa hapsenjem dosovih perjanica jovanovica svilanivica draskovica idr

    1. Kad se setim ponašanja pripadnika DOS-a, kao i godpodina Svilanovića kao MIP-a, pravo je čudo kako je Srbija uspela da opstane, ne od posledica zločinačkog bombardovanja, već od štete koju su joj naneli petooktobarski revolucionari?! Mislim da su bili gori nego najezda Osmanlija. Bili su pouzdana ispostava američkih interesa. Srbija za njih nije postojala, osim, kao šansa da se obogate preko ozakonjene pljačke. Nadam se da će sudbina svakome od učesnika suditi po ličnim zaslugama. Serija konačno razotkriva kakva je nesreća zadesila Srbiju.

      1. Najveća opasnost za opstanak Srbije bila je 1998. kada je formirana koalicija SPS-SRS, poznata kao crveno-crna, mada je realno bila crna.
        Oni su za kratko vreme uspeli da isključe SRJ, a time i Srbiju iz UN, da povedu rat sa NATO paktom, a sankcije su pojačane.
        Sve to je malo za zaluđene ratne huškaće, koji ne samo da veruju da su pobedili NATO, nego da su trebali nastaviti taj rat.
        Sreća za Srbiju da je ta koalicija poražena na izborima u septembru 2000. i da je ekonomska i politička katastrofa predupređena.
        Zemlja je vraćena u međunarodne organizacije, postignut je sporazum sa Londonskim i Pariškim klubom o oprostu dugova, veliku ulogu u toj normalizaciji imao je i tadašnji MIP gospodin Svilanović, pa nije čudo što ga mračnjaci raznih vrsta ne vole.

  7. Peta kolona radi,treba da nadrlja žuti peder koji pravi kult o sebi da bi dobio Nobela a ne pravi institucije da Srbija posane država a ne za pare da svako može da naškodi Srbiji bez odgovornosti već i da bude ugledan u S.rbiji.

  8. Много манипулације и у јавности и у серији о хапшењу Слободана Милошевића. Прошло је двадесет година од тог догађаја и на јавну сцену би морали изаћи историчари да дају оцену међународних и унутрашњих околности разбијања Југославије, као и политичких и личних сукоба, првенствено оних који су у тим сукобима изгубили животе.

  9. Sve što je rekao Svilanović poklapa se sa događajima tih dana, prvo privođenje Miloševića bilo je neuspešno, Koštunica je dao izjava da nije bio informisan i od tada su ga podrugljivo nazivali neinformisani, održan je sastanak vrha DOS-a, na kome je Koštunica pristao da se Milošević uhapsi, ali da se ne uzručuje Tribunalu, kasnije će to izručenje dovesti do raspada DOS-A i definitivnog razlaza Đinđića i Koštunice.
    Ne razumem kako neko zamišlja da je trebalo eliminisati iz vlasti, onoga ko je pibedio Miloševića i imao polovinu pislanika u Parlamentu, to je i pokušano, ali je Ustavni sud poništio odluku da se isključe poslanici DSS iz Narodne skupštine. Taj odnos snaga je sputavao Đinđića, pa je tek uz pomoć dela poslanika SPS usvojio budžet, lustracija nije mogla biti obavljena, Ustav se nije mogao menjati.
    Milošević, normalno, nije bio nikakav komunista, a ni socijalita, njega su podržavali najekstreniji nacionalisti I deo privilegovanog dela bivše vlasti, koja se davno odrekla socijalne pravde i podržala ratove, tobože za Jugoslaviju, ali ta njihova Jugoslavija je propala kada su raspustili SKJ i pokušali da odluke donose preglasavanjem.
    Posle je i na Sudu potvrđeno da je Milošević naredbodavac političkih ubistava ( Stambolić, aentat na Vuka Draškovića), što negove pristalice, lažni levičari, i danas negiraju, podržavaju ga sanjari Velike Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.