SZS osudio zloupotrebu Crkve od strane Vučića i Irineja

Ostavite komentar


  1. Ako je to u ime saveza izjavio Mladjan Djordjevic, onda je u redu. Covek stvarno zna sta je zloupotreba crkve i vladika.

      1. Ne mogu reci ni „gospodo“ jer se niti ponasate niti radite gospodski, ali bi zrebali da znate da du svi Sabori do komunistickih reformi Crkve bili „Crkveno-narodni“ sa ucesem i duhovnih i svetovnih vlasti. I normalno je da se razgovara o Srpskom nacionu i kako sacuvati Srpski narod.

  2. Патријарх

    Са ентузијазмом и пуно воље
    говори шта воли и смера,
    са TV-а, из WC-шоље,
    шпорета, фрижидера…

    Амбиција врхунска,
    никога не штеди.
    Жеља му крунска,
    у наставку следи!

    Да обрати се братији
    и новости дозна
    пријатељ у мантији
    на сабор га позва!

    Мисли његовој, његовом збору
    да позавиде сви славни.
    И на црквеном сабору
    он ће бити главни!

    Срећа се смеши, нада нам се врати
    и сунце огреја.
    Паријарх ће постати
    после Иринеја!

  3. Pa viste izdali i prodali kosovo banditi jedni zasto za to dzaba napadate vucica kada su vasi vuk jeremic i kompanija uzeli pare od zapada da predaju kosova olosi lopovi

    1. Jao bitango botovska odgovaraces kad tad zbog trovanja javnog prostora.

  4. Možda će prisustvovati i prizivanju Svetog duha da mu da pameti,možda će se i ispovediti(ako budu imali toliko vremena),možda će onda krenuti na bolje?Ali mislim,da će prisustvo povećati već postojeći raskol u Crkvi,kao što postoji i u narodu,Akademiji nauka,kuturi…i da društvo ide u propast.

  5. Ne mogu da verujem da neko misli da Irinej zloupotrebljava crkvu.Pa valjda je dobro što su crkva i država na istim talasnim dužinama.

  6. Vi ste zloupotrebili onu jadnu decu da za vas upadaju testerama i da propagiraju nasilje.

  7. Tako je to kad imas putera na glavi pa te BIA drzi pod svoje. Trenutni partrijarh je bruka i sramota za crkvu

  8. iz tog razloga ja ni u jednu našu crkvu neću ući dok god je ovaj patrijarh na čelu crkve. srami se crkvo koga ste postavili na čelo.

  9. pa kako vas nije sramota…jos i crkvu mestae u vase prljave poslove

  10. cek cek da li sam dobro razulema? opozicija prica o zloupotrebi ahhahahah….pa dajte bar nemojtre crkvu da mesate u vase prljave poslove i namere

  11. Srpski Patrijarh zloupotrebio crkvu! Ako su se vec toliko zgrozili i zabrinuli ovi kriticari mora da onda redovno dolaze na sluzbe, poste,ispovedaju se, pricescuju, svete vodicu, osvestavaju domove… a o prilozima koje daju crkvi da i ne govorim. Srbi su cudo, oni koji zive crkvenim zivotom ovakve stvari ne doticu kao ove dusebriznike a pogotovo nevernike i ateiste. Isto je kad se povede rasprava o oporezivanju crkve. Oni koji daju su protiv i ne pricaju o tome a oni koji ne samo da nikad u zivotu nisu dali prebijenu paru crkvi nego u Boga i ne veruju su najgrlatiji. Nekrstenima i nevencanima najvise smetaju takozvane crkvene tarife za obrede. Cudo jedno.

  12. sad i crkva postade kvislinska jer nece sa zaludnicima. crni dani a crna sudbino o kukavno Srpsto ugaseno.. zla nadziveh tvoja svakolika a sa bednicima treba da se borim.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.