SZS: Vučić nema nameru da obezbedi poštene izbore

Ostavite komentar


  1. Kakve gomile gluposti. Pa izborni sistem je po vašim zakonima koje ste izglasali 2008. i 2011. godine. Šta više hoćete? Odlučite se više idete ili ne na izbore. Smoriste više sa vašom neodlučnošću.

    1. Malo se praviš blesav? Gomilu gluposti servira SNS. Opozicija ne traži da se promene zakoni već da se oni poštuju.

      1. Ma,tvom delu opozicije bi najviše odgovaralo da samo oni učestvuju na izborima,a onda bi se medjusobom posvadjali pa od 15% ni izašlih niko ne bi od njih prešao cenzus.Šta traže da se poštuju,a čime su to zaslužili poštovanje?Nasiljem?Svi lideri im pobegli na more umesto da ostanu uz naraod,je’l to za poštovanje?

    2. Izborni sistem? Što bi rekli sportski komentatori – „promašio si ceo fudbal“. Niko ovde ne govori o izbornom sistemu (mada bi trebalo) , mada izgleda da nije baš da znaš šta je tri izborna sistema: sistem većine, proporcionalni i većinski sistem (nije greška – sistem većine i većinski sistem su dva različita sistema) sa svojim derivatima – jednokružni, dvokružni, sistem slobodnih lista, sestem zatvorenih lista… sa i bez cenzusa…

    3. Не разумем зашто се бојкот политизује ? Немам никакве везе са СзС-он, нити сам симпатизер, али очигледно да услова за фер изборе нема, према томе, бојкотовао сам их и пре њих и настављам да их бојкотујем.

    4. Mi smo odlucni da se uklone sve ograde,pre izbora…!!Pa eto tzv. Predsednik,brze bolje uklanja ograde i zeli da vidi narod,a ne Gucci,Versachi,Cobre…? Linija razgranicenja ispred Dvora,je tzv. adimnistrativna linija razgranicenja u skladu sa Ustavom…
      Uz 50 % gradjana,koji ne izlaze na izbore,mi smo u prednosti,kao i kada ste Vi izlazili na izbor o Ustavu 1974. godine…Nego,ko ce da broji sve pobede srpskog naciona…?

  2. Svako ko se legitimno prijavi da bude takmičar na izborima učestvuje u predizbornoj kampanji, što je normalno, i glasači ga glasaju na dan izbora. Ako opozicija ne odluči da učestvuje, to je njen problem, i to nema nikakve veze sa legitimitetom izbora!

  3. “ Ponuđen kao počašćen“ samo što ovima iz SzS nikone može ugoditi,ne bi izašli na izbore ni kad niko drugi ne bi učestvovao jer znaju da u tom slučaju ne bi narod izašo da glasa

      1. Хтела је да каже да рђавом…и длаке сметају.

  4. Više u narod.Mnogo ste Zatvoreni. Ili u narod ili ponovo da angažujete BIA da glasa za vas. Spustite rečnik da sav narod razume zašto je važno ono što pričate. Elitizam neće biti uspešan.

  5. slazem se za bojkot. Ali, koji je stav Demokratske Rusije, kada je vec naveo Evropske zvanicnike.
    Rekao bih da Demokratskoj Rusija ne smeta nasilje nad nama, a ne smeta im nasilje i nad njihovim gradjanima.
    Samo pitam, jer se Demokratska Rusija nigde ne pominje, a stalno zli Zapad

  6. Kako je moguće da se o izbornim uslovima uopšte razgovara i pregovara?
    Pregovori generalno podrazumevaju trgovinu gde obe strane popuste, neka više, a neka manje, ali ni jedna ne ostaje na početnim pozicijama. To onda znači da je opozicija imala (ili još uvek ima, ne znam) nameru da mu/im za neke stvari progleda kroz prste, okrene glavu i napravi se blesava. Mene (a sigurno ne samo mene) zanima šta je opozicija bila spreman da istoleriše?
    Jer oko izbornih uslova nema diskusije. Ili će da „ispoštuju“ sve kako treba ili će na izbore sami. Nema sredine.
    A šta to podrazumeva:
    Nema „funkcionerske kampanje“ (ovo nema šanse da ispune);
    Nema bugarskih vozova
    Nema crnih džipova bez tablica
    Nema ćelavih bez vratova što izlaze iz pomenutih džipova
    Nema preglasavanja u RIK-u
    Nema „peglanja“ listića
    Nema dežurnih „kerbera“ da laju (ni ovo nema šanse da daju)
    Nema mukanja, rikanja, njakanja, njištanja u Skupštini; (ni ovo, jače je od njih, mada možda Sanda RI ili Slavida ĐD mogu da pomognu)
    Nema „zvonceta“ i nema Maje (daleko bilo, ne to što ste pomislili…)

    Zapravo, nema šanse da bilo šta daju od ovoga. A zašto? Vrlo prosto – drugačije ne umeju i ne znaju.

  7. ako bi pristao na slobodne izbore i medije „vođa“ bi već na ovim izborima pao na oko 35%. A objasniti taj pad u Srbiji a i napolju bilo bi nemoguće za njega i on više ne bi bio ozbiljan sagovornik za EU a i botovi u srbiji bi počeli da razmišljaju o brodu koji tone. Zato sam mišljenja da on to neće dozvoliti, možda i pristane na sve ali ništa od toga neće primeniti i imaćemo opet izbore sa katastrofalnim uslovima za sve koji ne šuruju sa „vođom“.

  8. Ovi su stvarno otisli u daleku fantaziju. Bojkotovace i ako znaju da ih je vise. Opozicija je protiv sporazuma s kosovom ne znajuci da time potpuno gubi podrsku zapada jer je to za zapad teska konzervativna nacionalisticka opcija. Ako su izborni zakoni donoseni kada je opozicija bila na vlasti ostaje samo primedba na kontrolu izbora koje treba traziti. Bojkot je obicna lakrdija i prosto smesna opcija kojom opozicija gubi sve time dokazuju da su sterilni i bez ideja sa kojima mogu pridobiti glasace. Opozicija je svesna da nema sansu i zato pribegava rusilackim akcijama cime zapravo ponizava ne samo drzavu i ceo narod koji toboze zivi u apsolutistickom rezimu i da te ovce nemaju pojma o demokraciji. Naravno da ima puno gresaka u sadasnjem rezimu i samom predsedniku ali zato su izbori jedino mesto i nacin da se vlast promeni a ne ulica i rusilacke opcije. Razumem Vas da ste izgubili vlast i otuda ta velika nervoza i da bi ste zarko zeleli da sednete u fotelje i poceli osvetu onima koji su vas doveli u ovo stanje ne svakako zbog naroda vec zbog vlastitih interesa. Narodu je potpuno sve jedno ko ce sedeti u tim foteljama jer ste svi isti od kojih taj narod ne ocekuje nista. Ono sto od Vas ocekujemo je postovanje zakona koji karakterisu ozbiljnu civiliziranu drzavu koja ima svoje obaveze prema narodu i drustvu u celini. Palili ste i rusili 2000 god i od toga nikakve koristi i zato vise nema potrebe.

  9. Upravo ovo je razlog zbog kog opozicija bojkotuje izbore, inace da je sve legalno oni bi bez problema izasli.Dakle, dragi opozicio to tako izgleda samo u vasim glavama, istina je jedna jedina i neprikosnoven.Nemate sanse protiv coveka koji se svim silama bori, za bolju buducnost Srbije!

    1. Ali ima samo jedan jedini problem. Taj jadni bolesnik se bori samo za neogranicenu vlast i na dobrom je putu daradi toga Srbiju unisti u svakom pogledu!

  10. Ide Opozicija na izbore ide
    Samo su dosta stidljivi ko mlada prvo vece
    Rekla im je mama da ne daju baš na prvom sastanku i oni to poštuju

  11. Boze …boze …sta lupetaju ovi sns botovi na ovom kvalitetnom sajtu .Nemaju ni ni mrvice demokratske svesti , samo neka uopstena magla i ponavljanje fraza do besvesti
    Sto bi rekao Balasevic “ pre ih pustali za week- end , a sada pravo pred kamere „

  12. Koliko god da sadasnja vlast izlazi u susret opoziciji i hoce da razgovara o predizbornim uslovima,od samog pocetka je opozicija pricala da ce bojkotovati izbore jer su svesni da nemaju sanse, a ne zato sto se ne postuje nesto sto su oni jos propisali

  13. Tim Protesta je dao spisak od 42 tacke. Ako to nije prihvaceno od strane vlasti, onda treba o tome izvestiti EU. Oni ce gotovo sigurno poslati svog izaslanika da trazi od Vucica da sve to prihvati i implemetira. Ako prihvati, treba kontrolisati implementaciju i traziti intervenciju EU ako u primeni nastane problem. Ako Vucic ne prihvati zahteve EU, odnosno tima Protesta, onda treba objaviti bojkot sa kojim ce se sloziti i EU, koja ce takodje bojkotovati Vucica. Mislim da nije dobra ideja bojkota bez pozivanja EU da intervenise. Taj poziv EU mora da usledi ODMAH, posto je vremena sve manje!

  14. Izborni uslovi su fer, ali je problem što su ovi iz SzS-a svesni da nemaju podršku građana, pa bi da im se vlast pokloni bez izlaska na izbore. E, to bi njima bilo fer, jer znaju volju građana, svesni su oni da nemaju ni 10% podrške.

  15. За вас су поштени услови да председник Вучић и СНС нестану са политичке сцене и наложе гласачима да изгласају вас! Жао ми је, много тражите! Моразе се сами изборити за власт, а не кукате као кукавице за ово и оно! Да имате дара за политику већ би сами направили подршку у народу али немате и хоћете власт на силу, пречицом!

  16. Gospodin Jeremić je inače poznat po iskrenosti i poštenju. Svi koji su saradjivalibsa njim to mogu da potvrde! Kosovo je dato za vreme Tadića i njega! Ne vidim razlog nepostenim izborima, tu su i domaći i strani posmatrači. Taj poziv na bojkot ne pije vodu. Svi punoletni građani odluku donose sami i ne treba vršiti pritisak ninakoga.

  17. Nije problem gospodo iz SzS u Aleksandru Vučić već očigledno u vama. Pa na ove sastanke što idu da kao razgovaraju sa predstavnicima vlasti, ne koriste da se dogovore, već samo da se sllikaju za javnost.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.