Tači demantuje da je potpisan sporazum sa Srbijom 1Foto: EPA-EFE/CYRIL ZINGARO

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da ne postoji nikakav potpisani sporazum sa Srbijom, kako to tvrde pojedini političari na Kosovu. U pismenom odgovoru za RSE, Tači je kazao da se nalazi na odmoru, ali će se već u ponedeljak sastati sa kosovskim pregovaračkim timom za dijalog.

„Ja sam kontinuirano informisao obojicu predsedavajuća Pregovaračke ekipe o svim temama o kojima se diskutovalo do sada u Birselu, a u sklopu poslednje faze dijaloga o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, naveo je Tači,

„Takođe, jasno sam stavio do znanja da do sada nije bilo ni jednog zvaničnog pismenog dokumenta ili nacrta sporazuma kojeg je pripremila EU. To je normalno, zato što smo na početku pregovaračke faze za postizanje konačnog, sveobuhvatnog sporazuma. I pored toga, čim završim odmor, u ponedeljak, sastaću se sa Pregovaračkom ekipom i pismeno ću dati informacije o dosadašnjem toku razgovora. U ovom istorijskom procesu, radićemo zajedno u koordinaciji jedni sa drugima“, kazao je Tači.

Pregovaračka ekipa koju čine predstavnici vlade i jednog dela opozicije, tražila je od Ureda predsednika pristup svim zvaničnim dokumentima u vezi pregovaračkog procesa Kosova i Srbije u Briselu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari