Tači: Kosovo osiguralo neke od najvećih međunarodnih pobeda

Ostavite komentar


  1. A koja je tacno ta pobeda posto sve zemlje nisu priznale nezavisnost KiM a posebno sto neke i povlace svoju odluku.

      1. Zašto pet? Neka imenuje jednu jedinu koja je povukla priznanje. Ili, obzirom da i nije moguće to učiniti, da je prekinula diplomatske odnose sa Kosovom.
        Čovek je predugo gledao dečije pozorište lutkara Ivice, otuda ovakvo razmišljanje.

        1. Priznanje su povukle: Surinam, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi i Liberija. Pored toga, za dosta zemalja ne postoji nikakav sluzbeni ili pisani trag o priznanju. Kao drugo, jedno su prizannja/nepriznanja medjunarodno priznate drzave, clanice UN-a a drugo su nepriznati protektorati bez medjunarodnog subjektiviteta kao sto je samozvana „drzava kosova“. Povlacenja priznanja ima i te kako, spomenim samo Tajvan ili Juzni Sudan. Ali samo ti nastavi da verujes u veljikoaljbanske bajke i samozavaravanja koje ti serviraju, pocev od „ilirskog porekla“ pa na dalje.

  2. Želje su jedno, mogućnosti drugo. Ti ne znaš ni da li imaš poverenje svojih ljudi, a kamo li šta Evropa ili Amerika sprema.

  3. Podrška stranih zemalja,članica EU,UN i ostalih organizacija koje im omogućaju mnoga prava će sigurno nestati,videće svi oni koju su podržali ovu smešnu nezavisnot da su pogrešili.

  4. A ovo umesto Vučića Tadiću odgovara Tači u dogovoru s prvim jerbo su oni sva trojica ista ekipa. Hahahahaha pa to više niko ni ne sluša šta oni u krug posejavaju. Ali da su neumorni, jesu.

  5. I pored tolike podrske „prijatelja“ i tolike nepravde samoproglaseno Kosovo nije pobedilo,a kako stvari stoje ni nece,a zlocinci koji predstavljaju laznu vlast na Kosovu neka i dalje zive u zabludi!

  6. Mozda imate pravo na ocepljenje,kazem mozda,ali nemate prava da se ocepite dok se ne rese sva druga, a pogotovo imovinska pitanja.

  7. Ne plasim se ja Tacija,nego se ja plasim Vucica.Jer za Tacija znam sta misli o Srbiji,ali sta nam sprema Vucic e to je veci problem.Jer na primer Taci nikad nije spomenuo medjunarodni sud pravde sve dok Vucic nije poceo da ga spominje.Slusao sam juce kako prica Presednik Vucic,sve mi izgleda da prodaje Kosovo u zamenu za investicije.

    1. Jedini problem sa tim investicijama jeste što su one uglavno korisne za AV, baticu mu i uzak krug ljudi oko njih. Prosečan stanovnik Srbije, bez obzira na političku pripadnost, skoro da nema nikakve koristi od tih investicija.

  8. Isto kao sto su Hrvati oslobodjeni u Hagu po onoj „jer Vi verujete vasim usima ili zapadu“,tako ste i vi dobili odgovor od UsaMedjunarodnog Suda Pravde.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 12. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.