Tači: Nema alternative za dijalog Prištine i Beograda

Ostavite komentar


  1. Moguce je i to pomirenje ali tek kada se kosovari rese ovih vodecih politicara koji ih zakopavaju jod dublje u siromastvo.

  2. To je pitanje koje nas sve muci godinama i krajnje je vreme da ga resimo zajedno. Na miran i human nacin. Bez oruzija. Bez zrtava. Da i Srbija i Albanija dokazu da su dve zemlje dostojne ulaska u EU.

  3. Imam osećaj da su faze dijaloga i sporazuma dogovorene u Briselu samo se čeka da to sve sazre.

  4. Čim g-din Tači traži dijalog,znači da su se Albanci spremili da nam preotmu još ponešto.kada god smo imali dijalog nakon toga su usledili brzi koraci Prištine,te uzeše nacionalni telefonski broj,te imovinu Telekoma,te Trepču,te iseliše naše Sudije sa Kosova,te uvedoše svoje carinske prelaze,te svoje tablice,vozačke dozvole.
    Šta je sada na redu ? Verovatno će tražiti ratnu odštetu,pa isplatu penzija,pa isplatu stare devizne štednje,pa uvoz besplatne struje,pa otplatu duga Kosova koji Srbija uredno plaća, i naravno da im se izvinimo što su nas proterali,porušili groblja ,manastire i crkve,a oni će nam tada oprostiti. Zaista ne znam čemu dijalog,pa sve su uzeli,to je ispričana priča,šta hoće više od nas,verovatno da priznamo nezavisno Kosovo i da im platimo ratnu štetu i isplatu penzija,pa gde to ima ,neko vam u ratu otme istorijsku teritoriju i još vas okrivi da ste dužni.Zna se da je Kosovo u ratu izgubljeno 1999.godine i neka se bave sami sa sobom,šta će g-din Tačiju dijalog,i zbog čega,koja je svrha dijaloga ako vam je neko nešto oteo,to je čisto poniženje,i o tome treba voditi dijalog isključivo sa NATO alijansom, i Amerikom,Francuskom,i Nemačkom,državama koje su nam i otele Kosovo i Metohiju a ovu sporednu sitnu boraniju prepustiti samoj sebi i ne treba joj davati toliko značaja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. i 21. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.