Premijer Kosova Hašim Tači ocenio je da poslednji događaji na severu Kosova i nastavak pregovora Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom Brisela pružaju priliku za prevazilaženje podela na Zapadnom Balkanu i napredak ka zajedničkom cilju, članstvu u EU.

„Verujem da smo stigli do presudnog trenutka u istoriji Zapadnog Balkana i da se celom regionu pruža prilika da konačno zatvori ovo poglavlje naše istorije ispunjeno nasiljem i previranjima“, naveo je Tači u autorskom tekstu u njujorškom dnevnom listu Volstrit džornal.

Tači je ocenio da je posle mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i odluke Beograda da uhapsi i izruči Ratka Mladića došlo do „suštinskih promena“ u politici na Balkanu. On je dodao da te promene doprinose zajedničkom cilju svih zemalja Zapadnog Balkana – članstvu u EU. „Želimo da svim ljudima na Balkanu pružimo priliku da gledaju u budućnost. Predsednik Srbije Boris Tadić i ja ne smemo da propustimo tu priliku“, zaključio je Tači u tekstu za Volstrit džornal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari