Tači: Specijalni sud nepravda i obaveza 1Foto: RTK

Kosovski predsednik Hašim Tači na sednici Vlade još jednom je ponovio stav oko Specijalnog suda, rekavši da je njegovo osnivanje istorijska nepravda ali i obaveza Kosova.

Kako prenosi RTK , Tači je rekao da je krajnje vreme da Evropska unija potvrdi da je cela jugoistočna Evropa deo EU. Dodao je da je potpisivanje SSP-a priznanje za postignute reforme. Predsednik Kosova je i ovom prilikom izneo svoj stav o Specijalnom sudu.

“Što se tiče Specijalnog suda, iako istorijski neopravdano, Kosovo je preuzelo svoje obaveze i to će uraditi sa sporazumom koji smo postigli. Ova odluka je doneta da održi strateško partnerstvo sa Sjedinjenim Američkim Državama, Evropskom unijom i NATO-om”, rekao je Tači.

Kosovski predsednik se osvrnuo i na dijalog sa Srbijom, rekavši da razgovori sa Beogradom sada ulaze u poslednju fazu.

“Radimo na tome da postignemo konačan dogovor, koji podrazumeva normalizaciju odnosa i međudržavno priznanje. Nema sumnje da smo mi primer za mir i pomirenje, primer da dijalog gradi bolje odnose za sve”, rekao je Tači. On je Vladi predočio i  tri predloga i to o izgradnji stambenog kompleksa državnih institucija, muzeja nezavisnosti i spomenika slobode. Današnjoj sednici Kosovske vlade nisu prisustvovali srpski ministri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari