Tači: Srbija izvršila genocid i etničko čišćenje na Kosovu

Ostavite komentar


  1. Ovakve izjave su nedopustive. Nadam se da će UN i EU ovakvu izjavu najoštrije osuditi.

    1. @marija: pola Srbije strepi da im, opravdano, postar ne uruci poziv u Hag, herojski se, poput Dabica i jos bednije kukavice Mlafica, ktiju po supsma, obota i ispod skuta Vucica.

      1. Zato se zločinci na KiM slobodno šetaju pod okriljem NATO-a i Euleks-a. Gde su ubice žetelaca iz Starog Gacka, dec iz Goraždevca, dignutog autobusa, pa onih koji su spalili preko 120 crkava i manastira? Pravi Bond bi nešto uradio ne bi baljezgao.

        1. Oznaka ti je pistolj, ali smiri se covece ne uporedi beton i cigle sa ubijenim neduznim ljudima!

      2. Ne zanima me da li je zločinac Srbin ili Albanac.
        Čitajte izveštaj Dika Martija.
        Jezivo.

        Ovima mora biti sudjeno.
        Kad tad.

    2. cekaj to sto on prica je jedno ali izvestaj o srpskim zlocinima je zastrasujuci.
      Bice da nije bilo bas tako kao sto nam Srpka strana, vlast i medija serviraju. Ako je i pola od ovog istina nije ni cudo sto Siptari ne mogu da nas smisle kao i mi Hrvate na kraju krajeva. Debelo razgranicenje i pomirenje u nekom drugom veku .

    3. Boban:Mnoge stvari od ovih ratnih zločinaca nisu dopustive, ali od njih se takve stvari i očekuju.

    4. Šta ako je istina negde između i da su zločine činili oni, ali činili su ih i srbi? Dete je dete, albansko ili srpsko, sve jedno je, ono nikome zlo nije učinilo i ne zaslužuje da bude ubijeno. U ratu i žena i starac mogu uzeti oružje i krenuti na suseda, ali deca ne, a činjenica je da su deca ubijana. Takve činjenice niko ne treba da ignoriše, oni koji su decom ruke okrvavili morali bi da odgovaraju, pa makar bili na najvišim političkim i vojnim pozicijama u Srbiji, na KIM, u Vojsc Srbije ili OVK, kako god se sada zvala.

    1. marija:Da je bilo prava i pravde, Tači i Haradinaj su odvno trebali biti iza brave.

    2. A vi jos kokodocite za istinu u hagu treba biti oni kojisu pocinili ovo 70 posto tvoje sorte treba u hag da idu

  2. Taci je lazov! OVK je rekla je Albancima da napuste Kosovo. I to nije bila molba vec naredjenje!

    1. Tacno tako. Oko 75% Albanaca su napustili KiM po unapred dogovorenom planu. Ipak iz moje Peci je veliki broj Albanaca deportovan na granici ka Albaniji a oni koji su podmitili vozace za Crnu Goru. Veci broj Albanaca je ranije pre pocetka bombardovanja otisao za uglavnom Tetovo i Ulcinj.
      Pokusavam da budemo objektivan, ali, vec 15.06.1999.god. se 95% Albanaca vratilo na KiM a nas preko 250.000 Srba i Roma se evo dvadeset godina nije vratilo. To ja zovem etnickim ciscenjem i genocidom. Npr. u mojoj Peci je pre bombardovanja zivelo oko 17.000 Srba a sada brojevima 6-toro i slovima sestoro Srba u Pristini od 80.000 Srba sada zivi hiljadu puta manje dakle ni osamdest Srba.

  3. Srbija je toliko etnički očistila Kosovo da se pripadnici njene nacije mogu maltene prebrojati na prste jedne ruke.

  4. Istina boli, ali zašto vređa? Koliko god pokušavali, o tome, da ćutimo, iscrtali smo sebi beleg, koji ćemo nositi kroz istoriju,( oni koji su to uradili i oni,koji te zločine negiraju)! Jedan od belega je i Batajnica, u Beogradu, glavnom gradu Srbije, „metropoli“!

    1. ISTINA JE DA IH NIKO NIJE DIRAO DO BOMBARDOVANJA SEM KADA SU IZ SVOJIH KUCA UBIJALI VOJSKU I MILICIJU (500 REGISTROVANIH NAPADA),A ONDA SU POSTALI NATO PESADIJA I STO SEJ REKAO POSTALI SU „KOLATERALNA STETA“.KADA PRAVIS PAKT SA DJAVOLOM I KADA ZASTUPAS AMERICKE IMPERIJALNE INTERESE NA TLU SRBIJE TAKVE STVARI SE DESAVAJU.

      1. pametnjaku staje trazio ta teroristicka vojska i genocidalna milicija u nas te vampire svaki bi gi ubio oni su zlo bili i za sam srpe svet nesu ludi onisu videli kakva ste sorta pa zato thomahawk leteo u vas ali oni su samo jedno gresku napravili trebalisu i takve slicnih tebe rakete a ne u infrstrukturu nego u vampire i hijene tad bi ti sise ucutao !

    2. Ako nista drugo nije ta;no,dovoljno i previse onih 1000 civila pronadjenih po tajnim lokacijama u unutrasnjosti.Valjda niko ne moye reci da su ih sami albanci doveyli i tu podmetnuli.

  5. Milosevic je srpskom narodu ostavio tesko breme , moze se zazmuriti , gurnuti pod tepih , pravdati zlocinima druge strane ali se ne moze negirati da je na kosovu pobijeno hiljade neduznih civila i da za to niko nije odgovario,

  6. Kada ovo prihvatimo, to ce biti znak da zelimo biti civilizovano i normalno drustvo.Dotle smo samo jedno rusofilsko divlje pleme. The end.

  7. Šta drugo da očekujemo od jednog ratnog zločinca nego da izvaljuje ovakve gluposti.

    1. Znaci sve ovo je za tebe glupost.
      „Nije bilo nijednog suđenja za zločine počinjene tokom 1998. godine, u kojima je ubijeno preko 1.000 civila. Takođe, do danas niko u Srbiji nije odgovarao ni za opsežnu operaciju skrivanja tela kosovskih Albanaca u masovne grobnice, konstatuje FHP.“
      Zasto ste vi veliki lazovi i lazete svaki minut to ne znaci da neko drugi ne prica istinu.
      Ja sam sve vise uveren da 99% srpskog stanovnistva ima genocidne gene i da jedina odbrana im je negiranje.

  8. Jel ovaj licemrer normalan? Njegove izjave, kao i nikoga iz Pristine, ne doprinose pomirenju u regionu.

    1. A sta treba da izjavljuje prema tebi boticu?
      Hvala Stbiji za ubijanje nenaoružani ljude, starce, žene, deca.
      Hvala sto ste prebacivali leseve po Srbiji.
      Izvinite sto smo rodjeni kao Albanci, izvinite sto zivimo u istoj teritoriji.

      1. Tači i Haradinaj i kompanija zlikovaca su ubijali ne samo Srbe nego i nelojalne Albance, Rugovine pristalice.
        Čitaj izveštaj Dika Martija.

  9. Srbija i Srbi znaju da što je tuđe oteto to je i prokleto. Albanci to očigledno ne znaju.

  10. Treba se prvenstveno zapitati ko daje ou izjavu, obican ratni krvnik koji je unesrecio ko zna koliko srpskih porodica.

    1. Tu je problem da vi ne znate koliko sprskih porodica se unesrecilo jer vam serviraju lazi ali mi znamo da su ubijeni 14000 civila u vase ime

  11. Taci zaboravlja da su albanski teroristi i separatisti jos procetkom osmdesetih godina proslog veka poceli da prave nerede i podrivaju drzavu .

    1. I to tebe daje pravo da vrsis genocid nad nekim narodom.
      Zasto su se oni bunuli?
      Zasto se Madjari ili Novopazrci ne bune.
      Jer vi mrzite sve zivo sto nije pravoslavno i ne prica sprski.
      Vi ste najvece fasisti i nacisti na svetu. Hitler je bio maca naprem sta ste vi u stanju da uradite kada bi imali istu slobodu da ubijate.

      1. Ma šta kažeš?
        U WW2 Srbija je bila sa saveznicima, a vi sa Hitlerom, ako se ne varam.
        Reč „genocid“ ste obesmislili i deluje kao izjava očajnika.

        1. Ma sta kazes vi skoga ste bili sa genocid i teror nad neduznim decama zene i stare ljude viste sorta koja vrsila ne samo genocid i teror sa raznim vampire vi mislite da thamahawk leti za nista kolko skupa je jedna od to nesto sto vampire maknuo od nas!

  12. Da je Srbija izvrsila genocid, vas nebi bilo, a ima vas kao pacova. Miloseviceva, najveca, greska je sto vas nije sve pobio, i ocistio Kosovo od vas primitivaca, divljaka, koji zivite u srednjem veku.

    1. nas bice i to najverovatno vise nego vas smo jer svaki Albanac treba da ima dva sina naj manje i to razmisljaj koslko smo mi mismo miroljubiv narod divljake smo gane onili motkovali u BG pasaluk viste najlosa sorta u planeti zemlja bog tek seje setio da vas pogresno dodao pa oduzeo da vas makne sterilje pijandure narkomane silovacih sopstveni deteta sta neste bre vi vama je u krvi i gen samo zlo ali saznai da u zalivu je Izrael a u balkanu je Albanija kraj vase ere!

  13. 800 000 proteranih, da li je to moguce? Kojim putevima su proterivanj? Gde? FHP nijenaveo nijednu zrtvu NATO bombi, a nijednog poginulog nije okarekterisaokao UCK teroristu ? Primecujem da su ginuli srpski vojnici i policajcii albanski civili? Ko je i sa cim ubijao vojnike i policajce??? Ovo nije tekst koji bi preporucio za citanje, suvise je obojen…

    1. Čitajući ove komentare sasvim je jasno da su Srbi(čast pojedincima) genetska greška pojačana genocidnošću, što je i dokazano i u Hagu.

  14. Meni je ovaj „Šićko“ smešan? Aktuelna izjava je tipična za arsenal koji bestidno koriste albanski zlikovci, čije su ruke krvave do ramena. Rezultat su tipičnih gluposti i mentalnog sklopa ljudi, kojima u osnovi svega stoji laž, kameleonstvo i ketmanstvo. Od dolaska na Balkan, kao verne sluge i pratioci turskih hordi, samo su usavršavali način na koji suj osvajali teritorije. Sve što kažu su golr, infantilne i neverovatne laži, od kojih ovaj narod ne odustaje i na kojima bazira svoju „istinu“?! Oni koji poznaju mentalitet, ovih hordi koje, poput najezde glodara, uništavaju sve pred sobom, pljačkajući, silujući, ubijajući i proterujući sve one koji ne pripadaju njihovom čoporu, ovakva infantilna glupost gospodina Tačija ne predstavlja nikakvo iznenadjenje. Uostalom, svako normalan, koji pogleda etničku mapu, etničku strukturu stanovništva, tamo gde su Albanci zaposeli tudje teritorije, videće da drugi narodi ne postoje. Zar je to neka tajna za bilo koga? Zar je zabranjeno koristiti tu, očitu, činjenicu? Albanci su danas, etnički „najčistija“ nacija, ako se, za zverstva i prljavštinu koju su počinili, može upotrebiti ta reč? Paradoksalno je, medjutim, da u Srbiji, postoji jedan veliki procenat gradjana Srbije, koji još uvek ne shvata način na koji način uspešno deluje viševekovniu albanski teror. Mnogi još uvek, o ovom narodu, formiraju mišljenje, na osnovu „folklora“, koji smo, o njima, mi Srbi izmislili, pokušavajući od divljih hordi koje su navaljivale preko Prokletija, da napravimo „braću“, odnosno, civilizovan narod i sunarodnike sa kojima je moguć suživot. Ako zanemarimo ubijene Srbe, kojima se ne zna „ni strv ni jav“i pogledamo današnju etničku strukturu u gradovima na Kosovu i Metohiji gde, reciimo, u Prizrenu žive dva Srbina, u Djakovici nijedan, u Peći 6-7, da ne navodimo druga manja mesta a, gospodin Tači, uprkos tome, ima morala i skrupula, da govori o etničkom čišćenju i genocidu koje su izvršili Srbi, trebalo bi svima da bude jasno o čemu se radi.

  15. Citao nekoliko komentara pa dodje mi da povracam,pitam se da li je moguce u xxi veku da ima jos takve ljude koji ne vidu i nece da vidu istinu,istinu o jednom rata koji je uzeo toliko nevini sa sobom.Pitam se kako je moguce da jos ima sumnje u madakrama protiv albanskog naroda,Nadjene masovne grobnice u teritoriju Srbije ,nadjen hladnjaca sa albanskim lesovima,svedoci kome cela porodica masakrirana-pa jos se pita dali to sami albanci radili ili zasto nisu albanci optizeni i tkd.Nikada ni u jednom drzavu u svjetu ne moze se nesto promeniti dik se savjet ne postoji a ja mislim da kod vecinu od vas savjet fali to je tragicno ali realno.Nije u pitanju da te zrtve bili albanci skidajte taj rjec albanac i promenite sa ljudi i civile pa pokusajte da udjete malo emocionalno u glavu te ljude koje su masakrirani i onima koji su taj masaker doziveli,sigurno jedan normalan covek nece moci ceo noc da spava.To sto su srbska policija i vojska radila u Kosovo je tako tuzna i tragicna ne samo za albance koji puno duse izgubile nego i za svakog normalnog coveka u svjetu to znaci bi trebalo tuno da bude i za srbe ali zao mije to ne vidim u vasim komentarima.Zahvaljujem se Danasu da je to odbjavio pa mislim da jednog dana savjet srba ide u normalnom putu pa da izadje iz te isterijske propagande pa da vidi realnost samo to ce nesto da doprinosi za vas buducnost ko nacija

    1. I Vama preporučujem
      čitajte izveštaj Dika Martija.
      Sve si rekao, o zločinima nad Srbima i Rugovinim pristalicama Albancima – ništa.
      Ne ide to tako, prijatelju.

      1. Cemo vidjeti sta iznosi izvestaj od Dika ja mislim da je baziran samo u indiciama ali ako ima dokaze za to onda neka i specialni sud da odgovor,A zrtve u Kosovo -svaka od nji ima ime i prezime i adresu ko he ucinio

        1. Šta kažete gospodine Florine, „svaka žrtva na Kosovu ima ime i prezime i adresu ko je zločin učinio“? Pa, zašto nema NIJEDNOG OSUDJENOG ALBANCA, za zločine nad Srbima? Poštovani gospodine Florim, ako sledimo Vašu logiku, za zločine nad Srbima ili, „Škijama“, kako nas iz „milošte“ zovete, NIKO NIJE ODGOVARAO, što bi trebalo da znači kako ste vi Albanci apsolutno „nevini“?! Ja bih rekao nevini kao „francuske sobarice“. Zašto se pravite blesavi? Šta kažete, svi zločini Albanaca su bazirani na „indicijama“?! A zašto? Zato što niko od Albanaca ne sme da svedoči a, oni koji se usude „pojede mrak“. Poznajući vaš mentalitet, gotovo sam siguran da najveći broj gradjana Kosova i Metohije albanske nacionalnosti, veoma dobro znaju imena „heroja“ koji su počinili zločine nad Srbima. Oni su uvežane ličnosti medju primitivnom i necivilizovanom albanskom ruljom jer, 90% Albanaca smnatra da ubiti, silovati,zapaliti ili proterati Srbina nije zločin već vrlina. To je ISTINA gospodine, koju bi gradjani Srbije, konačno, trebali da shvate. Kada shvate sa kime imaju posla sve će se lakše rešavati

Ostavite komentar


Politika

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku 8

Bivša poslanica DS Tatjana Manojlović vratila se na RTS, vozi taksi i čuva tuđu decu: Nemam nameru da se vraćam u politiku

Tatjana Manojlović, bivša poslanica i potpredsednica Demokratske stranke, nakon ostavke koju je podnela na stranačke funkcije i isteka poslaničkog mandata, vratila se na Radio televiziju Srbije, gde je zaposlena. Priprema nove projeke u redakciji Dokumentarnog programa, ali je zbog male novinarske plate prinuđena da noću vozi Kar go, a u popodnevnim satima radi kao bebisiterka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.