Tači: Veoma bitna američka podrška 1Foto: EPA / VALDRIN_XHEMAJ

U poslednjoj fazi dijaloga Srbije i Kosova američka podrška ovom procesu je veoma bitna za postizanje konačnog i pravno obavezujućeg sporazuma, izjavio je predsednik Kosova Hašim Tači, u razgovoru u Njujorku sa pomoćnikom američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Vesom Mičelom.

Tači se Mičelu zahvalio na nepokolebljivoj podršci koju su SAD pružale Kosovu u svim periodima od oslobođenja do izgradnje države i sada jačanja evroatlantske perspektive, objavljeno je na sajtu predsednika Kosova.

„SAD je naš doživotni saveznik. Sve procese smo projektovali i završili zajedno. Dakle, mi nikada nećemo skrenuti sa ovog puta. Koračaćemo zajedno prema novim izazovima koji nas čekaju“, rekao je Tači.

Mičel je, kako se navodi u saopštenju, uverio predsednika Kosova da će SAD nastaviti da pružaju podršku Kosovu.

Na ovom sastanku, na kome su bili i premijer Kosova Ramuš Haradinaj i prvi zamenik premijera Bedžet Pacoli, se razgovaralo o produbljenju bilateralnih odnosa, unapređenju evroatlantske agende Kosova, procesu transformacije BSK u Vojsku Kosova kao i o poslednjoj fazi dijaloga o potpunoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari