Tači: Zapad ne može da ubedi Srbiju da prizna Kosovo

Ostavite komentar


  1. Cekaj, Taci tvrdi da Srbija nece priznati „drzavu kosova“ u okviru „granica“ koje „drzava kosova“ sada ima i da na to Srbiju ne mogu da nateraju ni Amerikanci ni Nemci i da je onda resenje „korekcija granica“ pod kojom Taci podrazumeva pripajanje „drzavi kosova“ tzv. „presevske doline“ i da ce onda Srbija to da prihvati i da i prizna?! Srbiju niko ne moze da natera da prizna ovoliku „drzavu kosova“ ali ce Srbija priznati prosirenu „drzavu kosova“ i to je onda kompromis?! Jedino pitanje ovde je na cemu je tacno Hasim Taci.

  2. Naravno da zapad ne moze da natera Srbiju da prizna kosovo. Iz jednog jednostavnog razloga. Srbija ima slobodarskog duha zbog koga je platila visoku cenu kroz istoriju. Uvek se digla protiv zuluma jer je to nametanje volje.Zato Siptari pamet u glavu i prihvatite ruku koja vam se pruza.

    1. Ruku koju smo mi vama pružili i od vas stvorili ljude vi se sad se time ne želite zadovoljiti nego hoćete celi lakat. Hoćete Kosovo pa pravac Durs i albanska obala .
      Eto , narod kaze Staništa :
      “ hrani gavrana da ti oci iskopa “ pa da ne bi tako bilo , vi ko bajagi nam pružate ruku
      E pa Staništa samo da znate , nema pružanje ruku sve dok ne vratite posmrtne ostatke 1654 pobijenih civila i pokopanih u masovnim grobnicama Srbije , sve dok ne dajete imena počinitelja i imena naredbodavaca tih zlocina , sve dok ne dajete imena siljedzija naših zena, sve dok ne vratite opljačkane fondove penzionera i invalida od 2.5 miljarde € itd itd .
      Vi za sada možete pružiti ruku samo Thociju i onima koji su osumnjičeni od Specijalnog Suda Kosova za ratne zlocine u Hagu bre Stanisa …!

      1. Vi Albanci niste kvalifikovani da izigravate moralnu gromdau samo na osnovu onoga sta ste radili u zadnjih dvadeset godina na Kosovu, a da ne spominjemo zlocine koje ste pocinili za vreme otomanske okupacije, za vreme fasisticke i nacisticke okupacije, ili za vreme Titovog rezima. Kosova ste se docepali zlocinima, pljackom, etnickim ciscenjem, iskoristavanjem svakog okupatora koji se ovde pojavio, potplacivanjem i muljanjem i onda jos imate obraza da drzite predavanje iz morala i o „pruzenim rukama“? Decenijama ste ziveli na grbaci gradjana Jugoslavije i Srbije, dobijali ste pare iz fonda solidarnosti, niste placali racune ni poreze, isto kao sto danas zivite na grbaci poreskih obveznika SAD i EU i ti ces nesto o pljackanju i vracanju? Spusti se ti polako na zemljicu i nabavi ogledalo.

      2. Vidis kako izgleda kada pravis pakt sa djavolom (amerikancima).prvo imao si preko 500 napada na vojsku i miliciju pre bilo kakve intervencije,od amerikanaca si dobio zadatak koji se zvao „isprovociraj intervenciju“ pa si ubijao vojsku i miliciju iz kuca gde ti je bila porodica i doveo ih u poziciju legalne mete,na kraju si bio NATO pesadija i sta si ocekivao kao rezultat nikada niste postovali niti jednu drzavu u kojoj ste ziveli.Dobili ste sta ste dobili i izacice vam na nos!!!

      3. Pa i sve da bude po tvome, od čega će te živeti? Industriju uopšte nemate, strane investicije u industrijskih razvoj takođe jer nemate kvalifikovali radnu snagu što je preduslov svih uslova jedino da R. Kosovo pretvorite u jedan veliki šoping mol jer jedino što znate je trgovina pa su i ovi maksimalistički zahtevi u svrsi dnevne politike…
        Ali, pazite, da se malo ne zaigrate.
        Jer i dalje ćete kupovati srpske proizvode, lečiti se u srpskim bolnicama i kod lekara Srba i ono najvažnije, ako do dogovora ne dođe, skrenemo srpsku reku Ibar i onda će se Jezero Gazivode isušiti, Priština će ostati bez vode za piće, Kosovska Dolina postati evropska Sahara a termoelektrane u Obiliću prestati sa radom.

  3. Naravno da Srbija nece priznati nezavisno Kosovo. Tu smo da se dogovorimo i dodjemo do kompromisa koji je prihvatljiv za obe strane.

  4. Kroz dugu istoriju nasih odnosa uvek su bili sukobi, mislim da je kranje vreme da stavimo tacku na medjusobne skukobe. Dosta smo vremena izgubili u svadji i ratovima, vreme je da se okrenemo buducnosti, jer jednostvano nemamo vise vremena za gubljenje. Moramo pogledati u buducnost i sagledati da li se vidimo tamo zajedno ili ne.

  5. Albanci konačno moraju da ukapiraju da više nemaju toliku podršku od zapada koju su imali kada su proterivali naš narod sa KIM. Danas su druga vremena i na Srbiju se drugačije gleda u svetu. Sada je vreme kada Albanci moraju da plate svoju cenu.

  6. Više je nego očigledno da Srbija ne prihvata nametnuto rešenje zapada koje zanemaruje srpske interese.

  7. Zapad ne može da ubedi Srbiju da prihvati rešenje koje je pogubno po srpske nacionalne interese.

  8. Mislim da su Albanci na dobitku svakako, ali ovo sto traze je mnogo i da, Srbija bez razgovora i kompromisa nece priznati Kosovo

  9. I od Tačija i od Vučica stižu slične izjave. Zaključujem da su ih Evropa i USA ubedili šta je jedino izvodljivo i da sad oni samo lagano igraju svoje uloge kako bi – malo po malo – ovakvim izjavama navikli narod Srbije da je razgraničenje ne samo jedino logično već i jedino moguće rešenje.

  10. Ako je, kako kažu, situacija oko granica sa KiM rešena I nepromenjiva I ako je KiM njihov, što se onda još uvek oko nečega pita Srbija i što Zapad na bilo šta mora da tera Srbiju… pa rešili su problem, njihovo je…što im treba za bilo šta saglasnost Srbije…ILI MOŽDA NIJE SVE REŠENO….

  11. Stalno se ponavljaju razni komentari,analize,ocene,predpostavke u vezi rešenja kosovsko-srpskog spora i večitog problema.Često puta su prisutni smešni i zlobni komentari i najviše iritiraju razne besmislice.Niko i nikada u Srbiji neće priznati Kosovo kao državu,a za uzvrat da ne dobije ono malo minimuma.Ključ rešenja Kosova su SAD,naravno Beograd i Priština.Neophodna je dobro pripremljena i organizovana međunarodna konferencija u kojoj bi stručnjaci po svim pitanjima i političari našli pravedno rešenje,ne samo za Kosovo već rešenje srpskog nacionalnog pitanja koje je godinama potiskivano.Potrebno je odrediti nove granice i to dogovorom uz odobrenje i potpis međunarodne zajednice. Šta je sa Srbima iz Hrvatske koji su proterani,šta je sa Srbima sa KiM,Sarajeva i BiH,južne Makedonije,Albanije,Crne Gore,Slovenije. Srpsko nacionalno pitanje je strateško pitanje i ono nije rešeno i uvek postoji mogućnost sporova i sukoba.Red bi bio da se to pitanje pokrene i razreši,ako se želi i hoće,a ako se ne želi i neke velike sile to namerno čine i žele stalne sukobe i ratove na ovim prostorima,onda je to drugo pitanje.Istovremeno treba postaviti i pitanje pravedne podele Jadranskog mora,jer po kojoj logici, skorom, celi Jadran pripada Hrvatskoj? Ako je mogla biti uništena i podeljena SFRJ, a zašto se ne bi mogle postaviti nove i mnogo pravednije granice na ovim prostorima. Mir,bezbednost i pravičnost vode u bolji život,pokažimo da smo ljudi u pravom smislu,vi koji odlučujete o ovom svetu.

  12. Taći je u problemu i sad pristaje na sve da bi sebe održao na poziciji na kojoj jeste, ili se plaši odmazde, vreme će pokazati……..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.