boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Nakon imenovanja za direktora svemirske kompanije, bivši predsednik Srbije, Boris Tadić objavio je danas da će obavljati i funkciju ambasadora Zelene Digitalne Akcije koju je pokrenula Međunarodna telekomunikaciona unija u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija.

„Velika mi je čast da kao ambasador Zelene Digitalne Akcije u okviru Međunarodne telekomunikacione unije i Ujedinjenih nacija, imam mogućnost da doprinesem promovisanju značaja digitalizacije u ovoj oblasti i isticanju ove važne teme na ovogodišnjem COP29“, napisao je Tadić.

Podsetimo, pre nekoliko dana objavljeno je da će Tadić obavljati i ulogu nezavisnog neizvršnog direktora kineskog dobavljapa u oblasti svemirske tehnologije i zemljaskih aplikacija USPACE Technology Group.

Kako je preneo Bizlife.rs, u saopštenju kompanije, ističe se da će Boris Tadić, zajedno sa novoimenovanim izvršnim direktorom i predsednikom Upravnog odbora, Benom Amorom, generalnim direktorom Arapske organizacije za informacione i komunikacione tehnologije, doprineti značajnom unapređenju međunarodne konkurentnosti Grupe.

Tadić je nakon niza montaža i objava korisnika društvenih mreža rekao da su ga reakcije „iskreno nasmejale“, i dodao da se radi o „samo jednom od mnogih“ sličnih poslovnih angažmana koje obavlja u različitim delovima sveta.

„Komično je kako mediji tendenciozno selektuju koje da objavljuju, a koje da potpuno ignorišu. Budite pametniji od toga, makar onoliko koliko ste duhoviti“, poručio je Tadić na društvenoj mreži X.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari