Tadić: Nova tačka u medijskom cirkusu

* Vuk Jeremić: Vlast već više od pola decenije funkcioniše na neproglašenom političkom vanrednom stanju *Nebojša Krstić: I nekadašnji predsednik je pažljivo birao da se javnosti obrati bukvalno svakodnevno, samo smo to zaboravili
Sagovornici Danasa o direktnim obraćanjima javnosti predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Нисам гледао,знао сам да ће бити циркус.

  2. Kada sam čuo da će se vanredno obratiti naciji, očekivao sam da će objaviti vanredno stanje, priznavanje zavođenja diktature ili državni udar prema samom sebi. Kad ono, on objašnjava šta je radio prethodnih godina, kako nema veze sa tim šta su Srbi sa Kosova samoinicijativno odlučili i pljuje po opoziciji i neistomišljenicima. Kao da to ne radi javno svaki dan, bez mogućnosti da mu odgovore.

  3. Kod vas je bio veci medijski cirkus.Javno su vam se podsmevali vasim provalama da je cak na Pinku izsla emisija " Nikad izvini".

  4. Maneken, a i njegov kabinetski pomoćnik sada siluju narod u mozak nekim nebuloznim saopštenjima, a znamo svi da se situacija na KiM pogoršala prvo 2004 pa onda 2008 godine kada su kao "sluškinje" ćutali zapadu kada su šiptari ostvarivali svoja nacionalna pitanja na teritoriji na kojoj je on majstor bio prvo ministar odbrane a potom predsednik države. I sada i jedan i drugi ovde šamaraju gluposti da to nije normalno.

  5. Vanredno stanje, koje se u tekstu pominje, je samo posledica bahatosti predhodne vlasti, koja je beskrupulozno, za tuđ račun i u svoju korist opljačkala građane. Prema tome treba razlučiti šta je uzrok a šta posledica. Kada su "žuti" pobedili to je samo bio rezultat glasanja "protiv" predhodne vlasti. Umesto da tu vlast iskoriste na pravi način, da, bar, malo obuzdaju lokalne moćnike koji su nastupali bahato, nasilno i bezobrazno "sa visokim ovlaštenjima DOS-a" nastupilo je opšti grabež i besomučka pljačka, što danas nije teško ni uočiti a ni dokazati. Prema tome, gospodo "demokrate" samo kusate ono, što ste udrobili i prvi korak na putu promena (ako je vaša "bratija" uopšte sposobna za tako što) je priznavanje sopstvene krivice i ukazivanje prstom na sve one, koji su vlast iskoristili za povlastice i besomučnu pljačku. Ti ljudi imaju kime i prezime, imaju predhodno i naknadno materijalno stanje i svako prećutkivanje toga je, čak i kod čistih (ako postoje) je samo saučesništvo u ubistvu Srbije. Sadašnjoj vlasti se može zameriti svašta (ja joj lično zameram to što ne kazni drakonski pljačkaše) ali u značajnoj merri joj vi to onemogućavate, budući da ste se ogrnuli plaštom "opozicije" pa bi takav pristup bio politički progon, čega ste vi apsolutno svesni i svojim istupima samo čuvate ono, što ste od Srbije opljačkali. To što je deo vaših perjanica "promenuo dres" samo govori o suštinskom kvalitetu onima, kojima je Srbija predata 5. oktobra 2000. godine. Sve nakon toga je samo metastaza. Ja sam ostario u nekom vremenu, u kome je važila deviza Ćništa nije toliko dobro da ne može biti bolje". Vi ste to preokrenuli u "ništa nije toliko loše da ne može biti – gore".

  6. Da nije bilo "inteligentnih" odluka DSa, ne bi bilo ni ovoga danas, a od tih odluka ističem izmeštaj razgovora o KiM iz Ujedinjenih nacija u okvire EU institucija.

  7. Pobogu čoveće,8 godina si bio predsednik države i na čelu naj veće partije,pa jesi li naučio nešto ? Ništa !
    Ko da nikada i nisi bio u politici.reci nešto konkretno,predloži neki plan,daj neku viziju,obrazloži neki svoj predlog smišljeno sa složenom rečenicom i sa svrsishodnom namerom,.G-din Tadić se ponaša kao slobodni analitičar,koji ne bi prošle ni kao novinarske kolumne koje ! Informer" uređuje. A postoji i realna mogućnost da mi svi precenjujemo ljudsku intelegenciju ,g-din Tadić izlaže svoje stavove prosto isto kao i g-din Tomislav,prazno kritikujući društveno stanje kao da posmatra malu sliku iz durbina svoje male podmornice u kojoj se provukao kroz politički život ne ostavivši nikakvog vidnog traga,slaganja puzzli su španska sela za osobe kratke pameti a dugačkih ruku.

  8. Opozicija vise ne zna sta ce i kako ce. Dok su bili na vlasti, opustosili su sve zivo, a sada nemaju idejna resenja ni za jednu aktuelnu situaciju u zemlji, pa su resili da sami prave medijski cirkus, a u sustini se raspadaju i kao opoziciona politicka strana.. Sramota.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 4. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.