„Pitanje Kosova određuje sudbinu Srbije“: Boris Tadić otkriva gde građanska Srbija greši

Ostavite komentar


  1. ‘el za NIN? E neka, neka, to je ugledan nedeljnik sa dugom istorijom. Bez redakcije, ali sa istorijom. Od istorije istoriji.

  2. Ne bi ovi došli na vlast da nisi napustio Zoranovu politiku i priklonio se Koštunici.

  3. Ako pogledamo redom patriote, od ’80-ih do danas, stvar dobrog ukusa, vaspitanja i morala je ne biti među njima.
    Ovde nema izvornog patriotizma, sem u tragovima, tako da Tadiću … tvoj film je završen, zašto, pa stavi prst na čelo …

  4. Budućnost Srbije ugrožavaju oni koji poklanjaju naš energetski sistem stranim gazdama. Oni koji rasprodaju radnike kao piškote. Oni koji poklanjaju najbogatija rudna nalazišta. Oni koji su salomili stubove društva – obrazovanje i zdravstvo… E moj Tadiću, nastavljaš da se baviš pirotehnikom. Ko će se još „boriti“ za Kosovo kad živi u egzistencijalnoj iznudici i vidi da su patrioti pobrljavili od opljačkanog luksuza. Hoćeš li ti Tadiću navući uprtače i čizme, zabaciti šlem, sa tandžarom u rukama jurištati u odbranu Kosova? Jok. Nego će to morati sirotinjska deca. To je tvoja politika.

  5. “ deo opozicije je svim silama gurao iz ujedinjene opozicije neke opozicione stranke”…
    Da li će ikada neki političar reći da je pogrešio? Borise, potpuno ste irelevantni, za šta je obzirom na poziciju koju ste imali stvarno potrebna “veština”…

  6. Da nismo radili od 2012 po željama Brisela u vezi Kosova, ne bi ni otvorili bar malo više od polovine poglavlja. Kocenje od strane EU je pocelo mnogo pre rata i Ukrajini, a i zbog toga sto Nemačka diže rampu za ulazak ucenama oko Kosova koja gura na silu u poglavlje 35 ..

  7. Patriorizam je posvecenost demokratskom razvoju svoje domovine. Clanstvo u EU i NATO i priznanje Kosova bi nam omogucili da se konacno posvetimo razvoju Srbije. Zasti bismo se tome posvetili, kad je isplativije zgrtati licnu korist putem laznog patriotizma.

  8. Niko neće puškom otići da brani Kosovo,za to je sad kasno…ali niko ne može tražiti od Srbije da sve to prihvati i prizna i još gradi prijateljske odnose sa Kosovom.To ne biva ma koliko se kleli u evropu.

  9. Dosta vise sa tim teritorijalnim politikama. Drzavu cine pre svega ljudi, ma koje vere ili nacionalnosti bili. Bez njih je samo kolonija.

  10. Patriotizam u srbalja jeste primitivizam. Lukrativna mafijaška agenda za iskompleksirani idiotarijat.

  11. jeste srbija u potpunom sunovratu, tu je u pravu, procicemo kao republika srpska krajina

  12. @Rale izvinte a sta ce neko na Kosovo da ide na brani/
    mislim na nasu decu koja nemaju ama bas nista sa tim nekim Kosovom a vala iskreno i mi stariji, to neka rade oni koji su sa njega dosli i okupirali nas ovde u Srbiji ili oni koji se busaju u grudi da ga „obozavaju i nedaju“. Bolje neka resavaju stanje u Srbiji koje je haoticno, i sto zbog yog Kosova i tih nekih kosovara mi ispastamo jer preko nase grbace se finansiraju.

  13. Baš me interesuje koliko Srba, naročito onih koji se zalažu za ‘nedanje Kosova’ je zaista spremno da se sa svojim porodicama presele i žive na Kosovu, onako kako to rade Jevreji na zapadnoj obali. Da li bi bilo moguće napraviti ovakvu anketu?

  14. Srbija pati? A sta da kazu ostale drzave sveta kojima su oduzete teritorije?Primer, nas sused Madjarska.Izgubija 2/3 teritorije i stanovnistva.I?Gubitnicima seku teritorije.I mi smo gubitnici u ratu.Ovo treba zahvaliti Milosevicu i radikalima.A sada placu.

  15. Kad vam banem na vrata, podelim uniforme i oružje, ima nogama da se udarate trčeći ka Merdaru. Bravo Tadiću, sve si u pravu, a na ove under cenzoše ne obraćaj pažnju. Njih nebi ni bilo da ih moderatori pažljivo ne biraju i guraju im komentare, pa ispada da ih ima ko pleve.

  16. Svaka polupismena baba sa pijace znala je u leto 99, po povlacenju milicije i vojske da je K. izgubljeno, ali Kostunica, njegove pravoslavne sove, beogradski sindikat i ostali ruZki žbiri, mislili su drugačije. Umesto da se ozbiljno zapne i uđe u EU (ako smo hteli sa Kosovom pod isti „kišobran“, u istim granicama – EU je bila i dalje je jedino rešenje, bez rata), ovaj nam je pričao o 4 stuba. Sad, kad je veliki „jednoverni, jednorodni“ brat, čitaj krvavi diktator sa istoka krenuo, očekujemo ga da sa kozacima izađe na Dunav, a mi ćemo, kao verne ruZke kučkice, otvoriti i drugi front – „zbog Kosova“. Sreća da nas mori bela kuga, ovi rusofiličari bi već ratovali za sveslavjanskog tzara.

  17. Kosovo je izgubljeno u ratu 1999. Ovo sada su samo završni radovi da se sve to formalizuje.
    A Tadić je jedno ogromno razočaranje. Vidim ga u sns jatu. Zajedno sa Kenom, Šuletom i drugim perjanicama

  18. G.Tadić je izneo ovde dosta veoma suvislih i smislenih razmišljanja, ali takvi stavovi se izgube u često namerno podstrekivanoj opštoj halabuci.

  19. Ovo bi mogla biti priča koja bi mogla srušiti nepomenika pre nego prizna AP KiM. Samo treba glasačima otvoriti oči šta manijak radi sa AP KiM. Tačnije, uzeti mu barem deo medija van njegove kontrole.

  20. Zašto su svi učesnici u vašim komentarima anonimni? Ako neko, ko ima politički stav – želi taj svoj stav da podeli sa drugima – neka se oglasi punim imenom i prezimenom! Ovako cela diskusija postaje bezpremetna i nedemokratska.

  21. Borise,
    Kamo sreće za Srbiju da nikada nisi bio u politici!
    Tvoje kapacitete dobro je uočio Đinđić, zato te je držao u zadnjem redu u DS u , da bi pokazao , tek kada si sišao sa vlasti , koji si ti „demokrata „???
    Bolje Babić se socijalističkom internacionalni i ostalim glupostima a Srbiju i Kosovo ostavi na miru ! Dosta si gluposti i ti napravio po pitanju Kosova !

Ostavite komentar


Politika

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna 10

Zar je bezbedna zemlja u kojoj potencijalnog teroristu zagube u rodnoj kući, a on sutradan pokuša da ubije žandarma: Sagovornici Danasa o tvrdnjama Vučića da je Srbija bezbedna

Nema sumnje da su predstavnici vlasti i institucija dobro zaštićeni i da se osećaju bezbedno, kao što nema sumnje da se građanke i građani tako ne osećaju i da opravdano strepe za svoju bezbednost, saglasni su sagovornici Danasa u komentarisanju tvrdnji predsednika Srbije i ministra unutrašnjih poslova da je Srbija jedna od najbezbednijih država ne samo u Evropi, već i u svetu.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.