Ponosan sam što su na listi Demokratske stranke predstavnici bošnjačkog naroda, Roma, Mađara, Hrvata, Vlaha, Bunjevaca, Rumuna, Rusina, Ukrajinaca i drugih. Imamo jedinstvenu ideju, bolji život i članstvo u Evropskoj uniji. Svako u ovoj zemlji ima pravo da govori svojim jezikom, da se zove svojim imenom i da nosi i čuva svoj identitet.

Ponosan sam što su na listi Demokratske stranke predstavnici bošnjačkog naroda, Roma, Mađara, Hrvata, Vlaha, Bunjevaca, Rumuna, Rusina, Ukrajinaca i drugih. Imamo jedinstvenu ideju, bolji život i članstvo u Evropskoj uniji. Svako u ovoj zemlji ima pravo da govori svojim jezikom, da se zove svojim imenom i da nosi i čuva svoj identitet. Takva Srbija je potrebna svima nama i Evropi, ali mi u Evropu hoćemo sa našim zajedničkim identitetom – istakao je predsednik Srbije i predsednik Demokratske stranke Boris Tadić na jučerašnjem predizbornom skupu DS u novopazarskoj Hali sportova.

Falisifikovana pisma predsednika DS

Kragujevac – Izborni štab DS u Kragujevcu obavestio je juče javnost da su se u poslednjih nekoliko dana pojavila falsifikovana pisma lidera te stranke Borisa Tadića, sa falsifikovanim štambiljem i logom DS, koja su imenovana na adrese preminulih osoba. Ovdašnje demokrate pri tom pojašnjavaju da se predsednik DS Boris Tadić nedavno pismom obratio penzionerima, pozivajući ih da izađu na birališta 21. januara, ali da se nije obraćao preminulima. DS obaveštava građane da pismo kojim se Tadić obraća penzionerima sadrži boje stranke i Republike Srbije, kao i njegovov originalni potpis.

Tadić je zatražio podršku građana za brzo obnavljanje pregovora sa Evropskom unijom i ukidanje viza za građane Srbije „garantovao“ da će Srbiju uvesti u EU i obećao da će se za to „boriti svom snagom“.
Lider Sandžačke demokratske partije (SDP) Rasim Ljajić, čija je partija na listi DS zastupljena sa tri poslanička kandidata, ocenio je ovom prilikom da su nedeljni izbori za Sandžak isto što i 5. oktobar za Srbiju. On je oštro kritikovao rivalsku koaliciju – Listu za Sandžak Sulejmana Ugljanina, ocenjujući da je „posvađala narod“ i upropastila privredu Novog Pazara.
Kandidat DS za premijera Božidar Đelić rekao je da će, ukoliko dobije poverenje građana, za tri meseca obnoviti pregovore sa EU i da očekuje milijarde evra pomoći za Srbiju. On je naveo da će DS omogućiti legalnu preregistraciju vozila sa crnogorskim tablicama, a porez sa 18 smanjiti na osam odsto.
Predstavnici DS razgovarali su i sa muftijom sandžačkim Muamerom Zukorlićem. Predsednik DS je izjavio da je ravnomerni regionalni razvoj veoma važan i najavio investicije nove vlade kako bi Sandžak kao razvijena regija ušao u EU. Prema Tadićevim rečima, Srbija je zbir identiteta koji u Evropsku uniju treba da uđe kao jedinstveni identitet. Muftija Zukorlić je istakao značaj jedinstva i snagu Islamske zajednice da odgovori izazovima civilizacije i održavanju stabilnosti i razvoja Sandžaka. Sandžački muftija je naglasio značaj formiranja jedinstvene islamske zajednice u Srbiji i njenog značaja u povezivanju sa islamskim zemljama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari