Tadić: Vlast u pregovorima o Kosovu daje sve, nije greška što sam odbio zahteve Merkel

Ostavite komentar


  1. Granice su mobilne. Nema večitih granica i večitih teritorija. Samo u glavama političara postoje zidovi.

  2. Za sadašnji status kosova krivi su srbi u celini.Zna to gospodin Tadić.Problem nije od juče nego vekovni.O tome je pisao,Dimitrije Tucović.Ko zna istoriju njemu je jasno.Srbi su primili u srbiju preko prokletija,sa sve stadima ovaca preko dvesta hiljada albanskih hoštaplera,a sve dogovorom tita i Enver Hodže.Srbi su aplaudirali smenu Aleksandra leke Ranković.Srbi su aplaudirali i ustavu iz 1974.Srbo su i jednostrano ukunuli isti taj ustav.Srbi su uz blagosov srbije prodali imovinu albancima po astronomskim cenama.Srbi su kopirali odnos srpske soldatetske iz 1912.god.prema albancima.Srbi su i Dobricu Ćosića proglasili za ludaka,kada je predlagao podelu kosova,na savet zapada.Široka je i obimna tema o kosovu.Ko zna istoriju ,zna i šta želim reći.Vučić i srbija se više ne pitaju ni za šta,posebnono kosovu.Ne može srbija prst u oko i istoku i zapadu.To su gluposti.Ne može se sedeti na više stolica i biti licimer.Svet se menja,a srbija treba da menja sebe u skladu sa opšte prihvaćenim normama.Srbija ne može promeniti svet.Treba shvatiti da se srbija brani vladavinom prava,uspešnom ekonomijom i spoljnom politikom,a ne militantnošču,licimerjem,i dvosmislenošću.Najzad da se zna.Neprijatelji srbije nisu u vašingtonu i briselu.Oni su u Beogradu

  3. Ni ja licno nigde ne vidim „grešku“ !
    Sve je „ispalo onako kako je trebalo da ispadne“ !
    I da ti odes sa vlasti i da Vuciceva vlast daje sve i da Kosovo napreduje u demokratskom razvoju i da sto pre „ispuni sve te kriterijume“ i postane clanica EU i NATO saveza !
    Svako „ko koci Kosovo na tom evropskom putu“ je „samo remetilacki faktor“ u Evropi koji „ne nanosi stetu Kosovu“ ali „upinjuci se da uspori taj proces“ demokratizacije Kosova i uskladjivanja sa EU i zapadnim demokratskim vrednostima, DEBELO nanosi stetu Srbiji koja je svakim danom sve udaljenija od „kontinenta na kojem se geografski nalazi“ i sve „neizvesnijom buducnoscu“ !
    To sto ti mislis da bi „odbijajuci zahtev Angele Merkel“ bilo sta „poremetio“ u procesu nezavisnosti Kosova i njegovom napredovanju ka punopravnom clanstvu u EU i NATO, je samo „zabluda“ koja te „svrstava“ uz „Milicu Zavetnicu“ i njojzi slicnim „ocuvavaocima“ necega sto Srbija odavno nema !

  4. Koliko god da je prijatelje stavljao iznad stručnosti, vernosti, pa i elementarnih pojma prijateljski (npr.Krle) treba sa pažnjom pročitati tekst bivšeg predsednika.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.