Tadić: Vučić drži sve poluge 1

Vučićevi najbliži saradnici, braća, kumovi kontrolišu softversku industriju, izgradnju puteva, trgovinu strujom, poslove oko poljoprivrede i Aleksandar Vučić sada stvara ekonomsku moć koja bi trebalo da učini njegov izborni poraz na nekim budućim izborima irelevantnim, ocenio je za NIN predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić.

Tadić je istakao da će u tom slučaju Vučić imati sve poluge upravljanja zemljom u svojim rukama.

To što nije otišao na inauguraciju Aleksandra Vučića Tadić smatra da nije nepoštovanje države, već nepoštovanje prema načinu na koji Vučić upravlja državom.

Predstavnici Zapada dali su legitimitet urušavanju demokratije u Srbiji zbog kooperativnosti ove vlade u procesu priznavanja nezavisnosti Kosova i Metohije, smatra Tadić o zvanicama koje su bile na svečanom prijemu povodom Vučićevog preuzimanja dužnosti predsednika.

Stranci koji priznaju nezavisnost Kosova će nas hvaliti po svim ostalim aspektima, a mi ćemo korak po korak ostajati bez Kosova, bez demokratije i ekonomske perspektive, ukazao je Tadić.

On odbacuje tvrdnje da je premijer Mirko Cvetković bio njegova produžena ruka dok je bio predsednik Srbije, već navodi da je on bio produžena ruke Vlade Srbije jer je uvek poštovao i sprovodio njene odluke.

Imam bojazan da će Ana Brnabić biti produžena ruka Vučića, ukazao je Tadić.

Tadić ističe i da postoji mogućnost da se vanredni izbori dogode već ovog leta, jer Vučić drži izbore kao taktičko rešenje i funkcioniše samo u vanrednim okolnostima.

On je rekao da sa Sašom Jankovićem i Draganom Šutanovcem ima visok nivo razumevanja u razgovorima oko formiranja koalicije za parlamentarne izbore. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari