Tadić: Vučić podržava Tačijevu tezu

Ostavite komentar


    1. Nisu Tadiću potonule lađe već nama, građanima Srbije. Prosto je neverovatno koliko određene osobe vole „sendviče“ i druga laganja koje im ova kriminalna vlast podastire. Više vole da mrze (i po zadatku, ako treba) nego da gledaju svojim očima i misle svojim umom…

    2. Čovek samo odgovara na konstante i svakodevne prozivke. Red bi bio da i tvoj predsednik odgovori na sva pitanja koje je Tadić postavio, ali da to ne budu u njegovom poznatom maniru ,,Vi ste upropastili Srbiju i zato nemat epravo glasa“. Dakle prvo i osnovno, Zašto je vaš predsednik podržao isto to pitanje Medjunarodnom sudu pravde dok je bio opozicija?

  1. Iako ga krivim za mnogo štošta; mnogo, ipak
    Bravo Tadiću, za ovaj tekst!!!!!

  2. „..ostanak na vlasti po svaku cenu“, a gdin Tadić je hteo „tek“ treći mandat. Da ne pričamo o politici i EU i Kosovo koju je sprovodio njegov, proruski, ministar Jeremić..

  3. Kakvo bedno pranje ruku svih po pitanju Kosova!

    1 – Milosevic je Kosovo izgubio prvo politicki, a onda i vojno, a famozna 1244 je otvorila pitanje statusa i nezavisnosti Kosova (Rezolucije ne garantuje ostanak Kosava u Srbiji, sto se lazno predstavlja u javnosti vec godinama).
    2 U vreme Kostunice se raspala SRJ osamostaljenjem CG. Srbija je tada politicki nastavila da bude ‘Jugoslavija’, sve zbog Kosova, te nikad nije dozivela punu samostalnost i suverenost. Nestanak SRJ je bacio i novo svetlo na status Kosova.
    3 Kostunica je usvijio Ustav, jer mu je to tada trebalo, a pri tome se pravno odrekao Kosova brisuci Albance iz birackog spiska.
    4 Tadic je Jeremicu poverio da vodi diplomatsku bitku u kojoj je u UN do nogu porazena Srbija, otvorivsi pravni okvir za proglasenje nezaisnosti Kosova.

    Posle svega, od sadasnje Vlade se trazi da spase ono sto se spasiti ne moze, a sav teret pogresne politike, koja traje decenijama, ako ne i vise od 100 godina, treba da se svali na poslednjeg u nizu…
    Srbija nema ni jedan oblik drzavnosti, ni pravosudje, ni policiju, ni vojsku na Kosovu, niti kontrolise granice. Ne poistoji ni jedan medjunarodni dokument koji na papiru garantuje Srbiju suverenitet nad Kosovom – garantuje se samo prelazni oblik, a i pitanje nezavisnosti je prihvaceno u UN, pri cemu je pola drzava sveta (vise ili manje) vec priznalo nezavisnost i uspostavilo odnose sa Kosovom. Podseticu da Tajvan priznaje samo 10 drzava u svetu, od kojih ni jedna nije relevantna, a da velika Kina ne moze da ostvari svoj suverenitet na toj njenoj teritoriji!
    I koja su sad ocekivanja od Vlade?
    Bez obzira na to ko je Premijer ili ko je Predsednik, ne mogu da ne budem zgadjen kolicinom ‘neobavestenosti’ koju pokazuju svi protagonisti u ovoj tragicnoj drami…

  4. Kakva sramotna zamena teza! Iz Vikiliksovih dokumenata jasno se vidi da je Jeremić, tadašnji ministar spoljnih poslova Srbije u vladi predsednika Borisa Tadića, svesno birao pogrešno formulisao pitanje, te da odgovor Međunarodnog suda nije mogao da bude drugačiji i u korist Srbije. Jeremić je čak otvoreno potvrdio Kondolizi Rajs, bivšoj državnoj sekretarki SAD, tokom susreta u Vašingtonu 2008, da je zahtev Beograda da se Međunarodni sud pravde izjasni o proglašenju nezavisnosti Kosova samo mudar manevarski potez da se građanima pokaže da se tadašnja vlast, na čijem čelu je bio Boris Tadić, navodno bori za južnu pokrajinu.

  5. Beše li Vučić ministar u vladi koja je i vojno i politički 99-te izgubila Kosovo ?!

  6. Sve vlasti od1945 pa do danas dale svojdoprinos daKlM bude ono sto je danas.l nadam se da neki ozbljan naucnik u tom smislu napraviti analizu
    iljn

Ostavite komentar


Politika

Litijumski paradoksi 10

Litijumski paradoksi

Kako stvari stoje izgleda da ništa neće biti od referenduma na kome bi se građani Srbije izjasnili jesu li, ili nisu, za iskopavanje litijuma u dolini Jadra. Vučić je temu litijuma i bio gurnuo pod tepih zbog izbora, pa bi tek sad apsurdno bilo da raspisuje vanredne izbore zbog teme litijuma, a što traže Dragan Đilas i Marinika Tepić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.