Tako se ne govori o ljudima sa kojima se planira sporazum

Bivši ambasadori u UN za Danas o izjavama srpskih zvaničnika povodom prisustva kosovskih lidera i srpske opozicije tokom zasedanja GS

Ostavite komentar


  1. „…da nije u redu da se takav način izražavaju o bilo kome, pogotovo ne o onima sa kojima planiraju da u skorijoj budućnosti potpišu pravno obavezujući sporazum…“
    A ko kaže da oni to planiraju???

  2. Premijerka je nevaspitana i bezobrazna u rangu Dačića. Ona je za mene najveće razočarenje. Bivši i sadašnji radikali kao i socijalisti i julovci su oduvek bili primitivni, nevaspitani, lažljivi i beskrupulozni ali od osobe njenih kvalifikacija nisam očekivala da poseduje ovakve osobine. Ona je bruka za porodicu, državu (?) ali i LGBT zajednicu.

    1. Zar nije vid diskriminacije smatrati da su LGBT osobe oličenje poštenja, pristojnosti idr. Zašto smatrate da su oni bolji od nas običnih. Svi smo mi ljudi. Zašto smatramo da LGBT osoba nemože da bude pristalica SRS-a?

    2. Kod nas i lgbt pripadnici imaju uverenje da su samo oni ispravni i fini. Tvrdim da to nema veze sa s.pripadnošću. Inače premijerka je oduševila govorom, stvarno dobar piar tekst, čak je pomenula blokčejn.

  3. Po ko zna koji put, i iznova, na međunarodnom planu postižemo autogolove gde god stignemo. Nadmećemo se u dokazivanju nekakve superiornosti, ali nediplomatski, antipatično, čak i smešno i to, kao po pravilu, prema – po našem viđenju – slabijima od sebe. Sve ovo me podseti na svojevremeno izrečeno mišljenje jednog velikog svetskog državnika, političara i diplomate da su srpski političari retko netalentovani za diplomatiju. Umesto da pruženu priliku na svetskoj sceni iskoristimo pametno, celishodno i, pre svega, produktivno za našu zemlju mi se ponašamo diletantski, neozbiljno, šeretski,……….uz nama poznato olajavanje svega i svačega što nam padne na pamet. I, posle se, kao, isčuđavamo što nas mnogi izbegavaju, ne shvataju nas ozbiljnim sagovornikom ili nam zbog takvog nerazumnog i nerezonskog odnosa i ponašanja okreću leđa što nas sve to kasnije mnogo košta. Neshvatljivo, zaista. Zašto ne učimo od pristojnijih, pametnijih i iskusnijih od nas i, pre svega, zašto ponavljamo iste greške umesto da izvlačimo pouke iz istih?

    1. Јавно ниподоштавање противника, омаловажавање, трачарење, опањкавање је политички ниво наших представника власти, који се тако удварају својој бирачкој већини у Србији која је заправо истог културног нивоа као и они.

    2. Koje lupetanje. Bio si licno prisutan u Njujorku te znas da neko izbegava srpsku delegaciju i da je smatra neozbiljnim? Ko tacno? Neki konkretan primer za tvoju tvrdnju? I ko je po tebi to talentovan za diplomatiju? Mozda Pacoli i Taci koji iskacu po hodnicima i prave selfije i lazu na Twiteru pa ih onda demantuju, kao u slucaju ministara Tunisa i Maroka? Dosta vise ovog pateticnog autofasistickog mantranja. A sta tek reci za S. Congradin, ako neko zasluzuje orden za zasluge u zastiti i promovisanju velikoalbanskih nacionalista i njihovih interesa, onda je to definitivno ona. Zasto bi bilo zabranjeno reci sta radi albanska delegacija u Njujorku? Ko su tacno Albanci da treba samo da im se aplaudira ma sta radili?

  4. To sto pokusavamo da sklopimo sporazum ne znaci da smo prijatelji. Na kraju, gore je za nekog reci da je pocinio genocid nego da cuci na… tronoscu ili sta vec bese….

  5. nisam hteo u to da verujem, ali mislim da su ljudi koji citaju danas, postali bar za pedalj gluplji tupsoni od SNS botova…. naravno Danas je zasluzan za to lupetanjem, dok se ovi tupsoni pale sta god da napisete…

Ostavite komentar


Politika

Hasani: Kurti insistira na potpisu aneksa u Ohridu jer je prevaren 10

Hasani: Kurti insistira na potpisu aneksa u Ohridu jer je prevaren

Bivši predsednik Ustavnog suda i bivši rektor Univerziteta u Prištini Enver Hasani izjavio je danas da premijer Aljbin Kurti insistira na potpisivanju Ohridskog aneksa pošto je shvatio da je prevaren od lokalnih i međunarodnih savetnika, i da su postignuti sporazumi nepopravljivo štetni za Kosovo.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.