Tamara Tripić: Novinari nisu glineni golubovi 1

– Povodom napada i indirektnih pretnji na urednika Danasa Dražu Petrovića, potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić ocenjuje da novinari u Srbiji ponovo postaju glineni golubovi.

Novinari postaju glineni golubovi zato što institucije ništa nisu uradile po pitanju pretnji, nasilja i zastrašivanja medija, navodi se u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

„U zemlji u kojoj si ubijani urednici i novinari, nikada ne smemo da dozvolimo pretnje novinarima i ugrožavanje njihove bezbednosti i slobode izveštavanja. Pozivamo premijera Vučića da osudi ovakve napade.

U suprotnom postaće i više nego jasno da ono što premijer zapravo misli, saopštavaju njegovi saradnici i prijatelji“, navodi se u izjavi. „Pretnje nikad ne mogu imati opravdanje i žalosno je što neki mediji pristaju da ih objave i na taj način promovišu pritiske na njihove kolege. Osećamo obavezu da zaštitimo slobodu govora i zato će Demokratska stranka će uvek biti na strani medija i njihove slobode“, ističe se u pisanoj izjavi Tamapre Tripić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari