(FOTO/VIDEO) Kako izgleda poseta Tamare Vučić i Nenada Popovića Esvatiniju? 1foto FoNet Milica Vučković

Supruga predsednika Republike Srbije Tamara Vučić i ministar Nenad Popović nastavili su višednevnu posetu afričkim zemljama posetom Esvatiniju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

„Počastvovana sam prilikom da se sretnem sa Njenim kraljevskim veličanstvom kraljicom majkom Esvatinija Ntfombi Tfvalom i Njegovim kraljevskim veličanstvom kraljem Msvatijem trećim“, objavila je Tamara Vučić, na mreži Instagram.

„Naše dve zemlje neguju prijateljski odnos poštovanja i podrške. Posebno sam zahvalila na podršci nacionalnim interesima Srbije. Obostrano je ozražena želja da se bilateralna saradnja naše dve zemlje unapređuje i nadograđuje. Verujem da ćemo uskoro biti u prilici da Njihova kraljevska veličanstva ugostimo u Srbiji, a nakon toga i delegaciju Esvatinija na EXPO 2027“, dodaje se u objavi Tamare Vučić.

„Prigrlili smo brojne aktivnosti koje su nas čekale, u pratnji potpredsednice Vlade, ministarke spoljnih poslova, ministarke turizma i ministarke za informacione tehnologije. Najpre smo krenuli put Industrijskog parka, a potom i Biotehnološkog parka“, izvestila je javnost još Tamara Vučić preko Instagrama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

„Pravili smo sveće ručno, baš kako je to običaj u Esvatiniju. Usledio je obilazak Milvejn rezervata i kulturnog sela, gde smo uronili u običaje i navike nekadašnjih stanovnika Kraljevine Esvatini. Završetak dana bio je posebna čast: oproštajni susret i dug i srdačan razgovor sa Njenim veličanstvom kraljicom majkom Esvatinija Ntfombi Tfvalom.
Hvala na divnom gostoprimstvu, pozitivnoj energiji i prijateljstvu“, objavila je supruga predsednika Srbije na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Tamara Vučić (@tamara.vucic.serbia)

Kako je ranije objavljeno supruga predsednika Tamara Vučić i ministar Nenad Popović su u višednevnoj poseti afričkim zemljama Demokratskoj Republici Kongo, Esvatiniju i Zimbabveu.

Tamara Vučić će tom prilikom liderima pomenutih zemalja uručiti lično pismo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, dok će ministar Nenad Popović raditi na uspostavljanju bližih ekonomskih, trgovinskih i političkih veza, navodi Tanjug.

Nenad Popović objavio je da se susreo sa premijerom Esvatinija Raselom Memom Dlaminijem, kao i sa još sedam ministara.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ненад Поповић – Nenad Popovic (@nenadpopovicsnp)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari