Tanja Fajon: EP „ne drži stranu“ nikome u Srbiji

Poslanici srpskog i evropskog parlamenta na današnjoj sednici razgovarali i o novoj fazi međustranačkog dijaloga      

Ostavite komentar


  1. Aman bre! Malo nam ovih nasih,sad i uvozimo dusebriznike. Dole lazna opozicija,dole prava opozicija,dole evroparlamentarci

  2. U vreme kada se sprovode reforme i kada se rešavaju ključne stvari (EU integracije i KiM kao i pandemija) i ne treba opozicija ovakva kako je neki zamišljaju. Dobar primer je Kosovo *. Dok je bila dominacija LDK sve su postigli što su mogli. Sa jačanjem Samopredeljenja i manjih partija poput Alijanse za preporod izbori se dešavaju dva puta godišnje i svaki čas pada vlada. Sprovode se zakoni o 100% takse na robu iz Srbije i BiH što je za posledicu imalo izostanak vizne liberalizacije. Dobar primer homogenizacije je Srpska Lista. Dok je bio „Pluralizam demokratija“ srpski predstavnici su birani po stepenu servilnosti albanskim partijama, debelo plaćeni su bili podložni korupciji k’o npr. Rašić koji je prodavao srpske hidroelektrane u Radavcu i Žuru a dolaskom Srpske Liste osvojili su pre svega apsolutnu vlast u svih deset opština sa srpskom većinom i tri puta su obarali vladu koja je bila neprincipijelna prema srpskoj zajednici i doslovno svaki put rušila snove Kurtijevog Samopredeljenja da osvoji vlast.
    A savet srpskoj opoziciji u ovakvim okolnostima je da svi stanu iza Demokratske Stranke (ali ne Lutovčeve) otarase se tajkuna, revitalizuju Pekićev statut i onda sa programom izađu pred javnost. Svoditi borbu protiv jednog čoveka neće doneti nikakav napredak.

  3. v.Orlic je nekompetentan za ovakve poslove,a I.Dacic se izvlači od svojih obaveza.Savim je ulicarska primedba da nema govora mržnje od kad nema opozicije u Skupštini.Tek se sad bratija nesmetano obracunava sa onima koji su ih intelektualno kinjili.

  4. Tanja kada prozove opoziciju znači da Djilas nije uplatio tranšu!?

  5. Klasičan pritisak na sudiju. Još i pre početka utakmice ( pregovora )

  6. Ako ne Drziš Stranu
    Šta ceš onda tu
    Nego dobila neko Obecanje od Strane Opozicije pa se Nada

  7. Gospođice Fajon, u pravu ste, EP stvarno ne drži ničiju stranu, ali zato Vi držite jednu stranu, stranu kupus opozicije. Možda imate neku obavezu prema kupus opoziciji pa se tako ponašate.

  8. Tanja je poštena kao i Slovenija što je fino za pare naterale sudije Ev.suda da glasaju za njih u vezi Piranskog zaliva…Ps.Tamo su se iz trosili pa ovde lepo Fajonka pokrije minus…

  9. Ja verujem Tanji kao onomad sto sam verovao Janezu Janši da Jna vojnici ubijaju nevin narod u Sloveniji…..

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.