Tanja Fajon: Moguća nova runda razgovora do izbora

Posrednica u međustranačkom dijalogu iz Evropskog parlamenta govori za Danas

Ostavite komentar


  1. I pored cinjenice da EU u posredovanju hoce da pomogne pomirenju politickih stavova pozicije i opozicije, cini se nesuvislim toliko EU insistiranje da se po svaku cenu dodje do kompromisa.
    Ako bi u bilo kojoj clanici EU postojalo bar 10 posto od ovog sto se danas dogadja u Srbiji, ta zemlja bi verovatno bila suspendovana iz clanstva.
    Pitanje je zasto EU toliko insistira, zasto hoce da pruzi legitimitet jednoj autokratskoj vlasti?

  2. ovi evropski sponzori najpoštanijeg su najobičniji foliranti , ali, mora im se priznati da zarađuju svoju folirantsku platu .

  3. Ako vas Tanja Fajon ne dovede na vlast, niko drugi nece. Najbolje je da nju kandidujete kao nosioca izborne liste.

  4. “ Pitam se zašto mogu da imam civilizovane razgovore sa političarima u Srbiji u kontekstu dijaloga u Skupštini, ili na sastancima „licem u lice“ u zgradi Vlade, uključujući susret sa gospođom Brnabić, ali čim napustim državu izložena sam napadima i kritikama putem medija“

    Upravo ovo je precizan opis Srbistana danas. Sustina nas samih. To smo mi. Jedan na jedan smo male mace, ali iza ledja i iz gomile…e tu smo vec junaci.

  5. 30+ godina dobronamernih saveta iz SLO, i…… pa nista, naravno. Kao sto je rekao Jeremy Clarkson o tome kako su Srbi pravili Yugo: uzeli su sve dobro sa Fiata 127, i bacili… Tako i vi samo nesto u prazno pregovarate, na kraju uvek izvucete deblji kraj, ali ste uvek „bili u pravu o medjnarodnom pravu“, tako se tesite. Svi su protiv Srbije, a Srbija kulturna fina, i hoce da pomogne svima da na konstruktivan nacin shvate istinu vec 30 godina sa svojim mitingarenjem. koji se sveo na fimre, koje po SRB salju radnike busevima da vicu Aco Srbine. Tanja, tako da batali to, nema smisla. Procitaj za foru, sta najveci srbski mozgovi kazu o svom narodu, sve ce ti biti jasno. U prevodu, budimo ljudi, iako smo Srbi. A to je ocito nemoguce, vapaj jednog pokojnog patrijarha, koji je zaduzio naciju. A ti, koji jesu ljudi, vecinom su ionako vec kod nas na Zapadu.

    1. Nemojte tako Slovenac. Ne kvarite mi sliku o Slovencima koje izuzetno poštujem, kao najbolji deo bivše zajedničke države. Nisu svi “ljudi“otišli na zapad, ima nas koji smo u nekim godinama kada to više baš i nije lako, nego smo ostali ovde da životarimo. Imajte malo empatije i za nas (kojih baš i nije malo) koji se gade ovog režima i provizorijuma od države u kojoj živimo, ali proći će i ovo zlo, nadam se. Bilo je normalnim ljudima u ovoj zemlji i teže, pa se uvek nekako izborimo. Pozdrav !

      1. PA to ne moze da napise neko, ko nema empatije. Ali sa korovom se morate sami izboriti, nema druge. Umete vi to, pokazali vise puta kroz istoriju. A ako nemate volju za to, palite na Zapad, sta da vam kazem drugo? Jedna Tanja tu nece moci da prevagne, koliko god da prica. Srbi su BTW u SLO cenjen deo drustva. Neki i na najvisim polozajima, kako u privredi, tako i u politici. Veliki pozdrav i vama!

  6. “Ova država ima ponosnu demokratsku tradiciju i zbog toga EU može da postane snažnija, kao rezultat partnerstva sa demokratskom Srbijom.“ Ma baš, kako da ne, slatko ste me zasmejali Tanja. A što se tiče “malog rata“, ako Vi tako razumete situaciju u kojoj jedna strana u ratu ima avione, tenkove, topove, podmornice, krstarice, razarače, nuklearno oružje, minobacače, dronove … a druga gumpušku, onda dobro. Pravedno, nema šta. Bojkot, pa da se stvarno izbrojimo !!!

  7. Kada rešimo Savamalu, helikopter, tetkin kredit Vulinu, Krušik, Jovanjicu i lažne diplome možemo na slobodne izbore. Dotle samo BOJKOT!

  8. Miša Vacić na udarnoj prvoj strani, Vi iz Danasa mi stvarno niste jasni otvara se autoput a Vi pišete o nekim bezveznim stvarima.

    1. Pa i otvaranje deonice, a ne autoputa je takođe bezvezna stvar, s obzirom da će to već za dva meseca morati da se popravlja. A ti si bot.

  9. Koja runda Tanjo kada se nista ne menja, a papir trpi sve i svasta… Zar ne vidite sta su uradili Dojcinovicu iz „Krik“a u Dubaiu!!!???

  10. Odlicna ideja gospodjo Fajon ali vec unapred se zna da “ nista sustinski bitno “ nece se uraditi ( sve je na nivou obecanja ) sto dokazuju “ ne primerni “ komentari Premijerke i par direktnih ucesnika u “ pregovorima “
    Obecane “ kozmeticke “ promene mogu zadovoljiti samo sns sekta rezim sa trabantima i “ ovce “ koji im veruju “ gutajuci Pink istinu “ brzinom munje “
    dok demokratska opozicija ostaje pri BOJKOTU dok im se ne ispuni SUSTINA nagomilanih nepostovanja nicega pocevsi od Ustava R. Srbije do vazecih zakona a da ne pricam o kulturnom ponasanju ovih bahatih “ narednjaka „

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.