Tanović (POKS): Odbornica Momčilović u kragujevačkoj Skupštini izbačena iz stranke zbog „prodaje” mandata vlastima 1Foto: Z. S. M.

 

Odbornica Ljilja Momčilović i njen suprug Nebojša izbačeni su iz POKS-a zbog trgovine odborničkim mandatom zarad ličnih interesa, saopštio je danas Milan Tanović Tane, predsednik GrO POKS Kragujevac i Šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju – POKS.

– Po informacijama koje ja imam najverovatnije su se „prodali SPS-u”, tvrdi on.

Inače, sumnjajući u ovakav ishod Milan Tanović je još prošle srede, 11. septembra to podelio sa javnošću i medijima, kada je, kako je napisao: „Do pre samo mesec dana odbornica Ljilja Momcilovic, koja je kao članica POKS-a postala odbornica na listi „Ujedinjeni protiv nasilja – NADA za Kragujevac”, učestvovala je u radu opozicije u Kragujevcu. Videli smo se na poslednjoj sednici skupštine grada Kragujevca kao i na protestu protiv iskopavanja litijuma”.

Po odlasku na odmore izgleda da je došlo do veleobrta.

„Po povratku sa odmora, primetio sam da je Ljilja zajedno sa svojim suprugom napustila interne viber grupe POKS-A, bez ikakvog objašnjenja. Na moje pozive nisu odgovarali. Na poruku koju sam poslao sa konstatacijom da sam primetio da su suprug i ona istovremeno izašli iz viber grupa, kao i na pitanje da li postoji neki problem, dobio sam odgovor: Nema problema, samo izlazimo iz POKS-a. Dosta je više uzaludnog rada”, naveo je Tanović u svom prošlonedeljnom saopštenju.

– Gradske priče o kojima sam govorio u prethodnom saopštenju za javnost bile su istinite. Bračni par Momčilović trgovao je sa mandatom odbornice Ljilje, kako bi zaposlio ćerku, sina prebacili u drugu službu (priča se da je BIA u pitanju, videćemo u narednom periodu), zatim da bi i sama Ljilja našla posao i kako bi suprug dobio unapređenje na poslu (priča se da je tražio da bude šef obezbedjenja u Vodovodu), kaže danas Milan Tanović, dodajući da je „ovim Ljilja pokazala šta je mislila kada je saopštila da izlazi iz POKS-a zbog uzaludnog rada”.

Takođe, on navodi da je ćerka Ljiljane Momčilović tog, kada se prvi put obratio javnosti, 11. septembra ekspresno dobila posao u JKP „Šumadiji”, sektor „Zelenilo” što je po njemu bio dokaz da se bračni par Momčilović „prodao”.

– Dakle za sada namiren jedan od četiri zahteva, za ostale ćemo ubrzo saznati da li su takođe ostvareni, navodi on.

Po Tanovićevim rečima „sama izdaja po sebi je strašna”, a ukoliko je tačno da se bračni par prodao SPS-u, stranci koja je godinama najveći ideoloski protivnik monarhistima, onda je za svaku osudu i dokazuje samo jedno, da je jedina ideologija bračnom paru Momčilović lični interes.

– Prodali su veru za večeru što se kaže, zaključuje on.

Tanović ovim putem, javno p(r)oziva Ljilju Momčilović da vrati mandat POKS-u, ako ima „iole časti i ljudskosti u sebi”.

– U suprotnom, bračni par Momčilović nosiće beleg sramote večno a lokalna vlast je ovim potezom nastavila po oprobanom receptu, tj da se bavi kupovinom odbornika, smatra on dodajući da su po njemu „ ove radnje mutnije su od vode Kragujevačkog vodovoda kojim decenijama rukovodi SPS”.

Ovim putem on obaveštava javnost da će tokom sledeće nedelje podneti krivične prijave protiv NN lica za davanje mita, kao i protiv Ljilje Momčilović za primanje mita.

– Ni ostatak opozicije u Kragujevcu od koje je POKS dobio podršku povodom ove situacije, nece sedeti skrštenih ruku. Potrudićemo se da ova izdaja ne prođe neopazeno i da se svakome ko bude prodao mandat, taj potez smuči ako ništa drugo, obećava Milan Tanović, predsednik GrO POKS Kragujevac i Šef odborničke grupe Zajedno za Šumadiju – POKS.

Uz današnje saopštenje Milana Tanovića o ovom slučaju novinarima su dostavljene i zvanične odluke o isključenju Ljiljane i Nebojše Momčilović koje je potpisao Vojislav Mihajlović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari