Tanović (POKS): Za štetu od noćašnjeg nevremena u Kragujevcu isključivo je odgovorna lokalna vlast 1Foto: Z. S. M.

 

Po mišljenju Milana Tanovića, šef odborničke grupe POKS – Zajedno za Šumadiju u kragujevačkom gradskom parlamentu za štetu koju je juče učinio grad tokom nevremena isključivo je odgovorna lokalna vlast.

– Tokom jučerašnjeg dana svedočili smo nažalost nezapamćenom nevremenu koji je pogodio Kragujevac i okolna sela. Veliku štetu pretrpela su kako sela koja žive od poljoprivrede i voćarstva, od svojih useva na kojima rade tokom cele godine, tako i sam grad Kragujevac, gde su građani pretrpeli ogromnu štetu na svojima automobilima i fasadama, podseća Tanović.

Po njegovom mišljenju definitivno nijedna vlast ne može da utiče na to da li će i u kojoj meri vremenska nepogoda pogoditi određeno mesto, ali može i mora da ublaži posledice istih ispaljivanjem protivgradnih raketa.

– Vlast u Kragujevcu priča kako je juče ispalila oko tridesdetak protivgradnih raketa. Kako jedna raketa košta oko 270-300 evra, dolazimo do računice da je vlast na odbranu sela i grada potrošila tričavih 9.000, smatra Tanović u svom obraćanju javnosti i medijima.

On ne vidi razlog da se ispali tako mali broj raketa, ako je Štab za vanredne situacije znao kako je nevreme ovih dana bilo u ostatku Srbije i ako se znalo da se nevreme sprema i u Kragujevcu.

Napominje takođe da se vlast pre samo 10 dana pohvalila kako su protivgradni strelci u Kragujevcu spremni za sezonu.

Pitanja je mnogo, po Tanoviću, a da li će biti odgovora i odgovornosti videće se narednih dana.

– A vi, dragi sugrađani, a pogotovo žitelji seoskih područja, jer SNS ima bolji rezultat u selima nego u gradu, glasajte ponovo za ovakvu vlast. Samo, nemojte posle toga da se žalite što se u ovakvim situacijama ne reaguje bolje, zaključuje Milan Tanović, ispred kragujevačkog POKS-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari