Taubadel: Vlada u Beogradu potpiruje anti-EU retoriku

Potpisnica pisma grupe poslanika EP zabrinutih zbog Srbije za Danas

Ostavite komentar


  1. Imam jedno pitanje za gospodju, pa vas molim da joj prosledite:

    PITANJE:
    Koronavirus je katastrofalno porazio Zapad – Italija, Španija, Francuska, Engleska, SAD, Nemačka, Belgija, Holandija, …itd, itd. Preminulih preko 170.000, osakaćenih nezna se koliko stotina hiljada, slede katastrofalne posledice zbog poremećaja u ekonomiji.
    STARIJI gradjani su pokošeni. Kao da ih je neko hteo da otera u smrt.

    Dakle, pokazalo se da su liberalni kapitalizam i demokratija koja ga prati, kao i stvoreni sistem vrednosti, NEMOĆNI. I Eu se pokazala nespremnom i nemoćnom, naročito na početku pandemije

    Šta milite gopsodjo zašto smo toliko nemoćni, za razliku od više zemalja u Aziji, koje se bitno većim uspehom bore protiv Koronavirusa.
    Šta je sve u pitanju šta mislite?

    Zar se ne osećate poraženo zbog ovoliko preminulih?

    1. Kakvo ispazno udbasko komuno-teokratsko blebetanje. Pokretanje ekonomije nece sigurno doci od Moskve i Kine nego iz Washingtona i Brisela. Ta vasa udbaska lupetanja o zapadu koji se polako raspada zaista ostavite za caskanja u mesnoj zajednici ili SUP-u

      1. @Petar Maljevic

        Bolje hrani golubove tamo gde jesi, odavno te pregazilo vreme, suplja i prevazidjena ti je ta mantra…

  2. Naravno, tiranije, Srbija, Kina i Rusija se podupiru ! Radikali (SNS), su uvek protiv EU !

    1. slazem se s Mihajlom 100%. Dok Danas kako tako dozvoljava da se o tome pise na sta sam zahvalan, ipak i on maju u osoblju nekoga ko vuce na „istocnu“ vodenicu……ono tipicno nase razvodnjavanje. Danas, ako je zaista demokratski list s odredjenim vrednostima, onda mora da ih brani.

      1. Nije i neće. Foliraju demokratiju zbog donacija iz EU inače bi propali.

    2. Moze novac iz EU, ali njihove vrednosti i standard za narod NE. Kako 50 godina komunizma ponisti 800 godina monarhije! Sad nam brat kinez a ne francuz ili grk! Stvarno čudan narod smo mi srbi!

  3. Gospođa je i sama priznala da je EU reagovala sporo. Tek kad je glavna pomoć stigla iz Kine i kad ih je Vučić prozvao počeli su stidljivo da pomažu i odmah su dobili zahvalnost srpske vlade. Da pitam administratore, kako to Danas nađe baš antisrpske sagovornik? Nije valjda da se jave sami? Ili gledaju PLJIŽ pa oduševljeni Dražinim pevanjem požure da mu se najave na kaficu.

    1. Zasto antisrpske? Sta su rekli, a da nije istina? Nevezano za tekst, zasto se svi koji pokusaju da ukazu na probleme u nasem mentalitetu odmah proglasavaju autosovinistima? Kako onda ikada da napredujemo kao drustvo? Od kad je sveta i veka plivamo po mulju. Kako vam ne dosadi vise?

      1. @SanaD

        Postoje tri pravca u kritikovanju stanja u Srbiji. Prvi je kada kritikujes stvari i ukazujes na anomalije i radis na ispravljanju istih sa ciljem da se stvori bolje i pravednije drustvo. Drugi pravac je optuzivanje Srba i Srbije za sve i svasta usled licnih i nacionalnih opterecenja. Treci pravac je odradjivanje zadatka u korist necijih interesa u zamenu za pare a za sta se koriste razne NVO. U ovom clanku se radi o mesavini drugog i treceg pravca.

        1. W, pisete bez argumenata, sto je demagogija, dakle pisete o onom sto je pisao, a ne komentarisete ono o cemu je pisao. Ako poricete da su ministri sa falsikovanim diplomama u vladi, da postoje mnoge afere poput krusika i jovanjice, da u parlamentu sedi poslanik koji je osudjeni ratni zlocinac, da su mediji uguseni do kraja, a da mediji sa nacionalnom frekvencijom truju medijski prostor godinama unazad, da je recnik predstavnika najvisih drzavnih organa ulicarski, bahat i usmeren na to da podeli narod na one za vlast i one protiv drzave, jer idu dotle da izjednačavaju SNS=država. I tako bi mogli nabrajati jos dugo i ako to vi ne vidite, onda vi izbegavate realnost.

  4. Bice da Viola fon Kramon Taubadel svojom retorikom i delovanjem potpiruje anti-EU osecanja medju gradjanima Srbije. Tesko je simpatisati EU kada je predstavljaju razne viole, kacini, lunacekove i slicni.

  5. Kina i Rusija mogu da budu samo remetilacki faktori na Balkanu,a nikako zemlje koje mogu da kreiraju nove odnose.Jos je manji domet Turske.

    1. Da, u „pravu“ si, na svu srecu tu su V. Britanija, Nemacka, Austrija i jos par drzava koje imaju vec visevekovnu tradiciju stabilizacije ovih prostora i koji tako dobro kreiraju „nove odnose“ da na svakih par decenija izbije novi rat. Setimo se samo“ stabilizacije“ tokom II svetskog rata, ne znas ko je bio uspesniji u tome, da li fasisticka Italija, nacisticka Nemacka ili pak V. Britanija a ne moze se zanemariti uloga istih ni u desavanjima 90tih koje se nadovezuju na te iz 40tih ili sada kod pokusaja instaliranja „drzave kosova“, unitarizacije Bosne, stvaranja novokomponovane anti-srpske milogorske nacije, podele Makedonije po etnickoj liniji, asistiranju u zaokruzavanju ustaskog projekta etnicki ociscene Hrvatske…

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 10. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.