Telefonski razgovor Kusari Ljilje i Milana Radojičića neprihvatljiv za kosovsku opoziciju 1Foto: Beta/Milan Obradović/DS

Predstavnici kosovskih opozicionih stranaka su danas ocenili neprihvatljivim telefonsku komunikaciju između šefice Poslaničke grupe Samoopredelenja Kusari Ljilje i nekadašnjeg potpredsednika Srpske liste Milana Radojičića, osumnjičenog za čitav niz kriminalnih aktivnosti.

 

Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Ardian Kastrati je na Fejsbuku opisao razgovor kao neprihvatljiv i izneo ozbiljne optužbe na račun premijera Kosova Aljbina Kurtija.

Prema Kastratijevim rečima, Kurtijevi postupci od 1999. godine služe interesima Srbije i Rusije i dodaje da „nije slučajno da u svom timu ima par Mimoza, Suroija, nećaka i nećakinje funkcionera komunista Jugoslavije koji uništavaju državu Kosovo“.

Poslanik pominje i sankcije EU i SAD Vladi Kurtija kao jasan pokazatelj sumnjivih i neprihvatljivih političkih postupaka kosovskog lidera.

Na objavljivanje snimka razgovora Radojičić-Kusari reagovao je i Demokratski savez Kosova.

Poslanica ove stranke Doarsa Kica-Dželili je na Fejsbuku napisala da je šefica poslanika Samoopredeljenja „transformisala Radojčića iz teroriste u prijateljskog zemljaka“.

„Premijer Kurti je ‘oprao’ ubicu Olivera Ivanovića, pretvorivši ga od ubice Albanaca u uspešnog državnika“, napisala je Kica Dželili.

Opoziciona poslanica kaže da i pored toga što je zavesa pala, Samopredeljenje nastavlja ples lažnog patriotizma.

„U ovom svom plesu lažnog patriotizma imam samo jednu dilemu. Kako je moguće da tako drsko nastavljate ples i nakon što je zavesa pala?“, dodala je Kica-Dželili.

Bivši generalni inspektor Kosovske obaveštajne agencije Burim Ramadani, je reagujući na Fejsbuku ocenio da je izveštavanje Radojčiću (razgovor sa njim) kršenje nacionalne bezbednosti.

Ramadani je zatražio od Kusari-Lile da podnese ostavku i prizna sve detalje.

„Otvorio sam put Tužilaštvu da radi svoj posao bez pritiska vlasti“, napisao je Ramadani.

Snimak dela telefonskog razgovora između Kusari Ljilje i Radojčića objavio je portal Nacionale, koji je tokom prošle godine objavio prvi deo razgovora njih dvoje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari