Mediji: Dvoje Srba povređeno, KFOR stavlja situaciju pod kontrolu 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LIČOVSKI

Dvoje Srba je ranjeno, jedan teže u Zvečanu, javlja Kosovo onlajn, i prebačeni su u KBC u  Kosovskoj Mitrovici. Oko 16.55 policija je pucala iz vatrenog oružja, dok je u Zvečanu bačeno oko 30-ak šok bombi, prenosi ovaj portal dok Kosssev tvrdi da su nemiri trajali desetak minuta i da su pripadnici KFOR stavili situaciju pod kontrolu.

U desetak minuta nemira u Zvečanu bačene su šok bombe i suzavac, ima povređenih i vojnika i demonstranata, ali se situacija smiruje. Demonstranti su potisnuti dalje od opštinske zgrade.

KFOR stavlja situaciju pod kontrolom, podeljen u dve grupe praveći latinično slovo L. Demonstranti su rasterani do taksi stanice, nekoliko stotina metara dalje od opštinske zgrade. Velika količina suzavca i buka od šok bombi.

Srbi su prvobitno odbili da oslobode prolaz za policijska vozila, seli na asfalt, kada je KFOR probao da oslobodi prolaz guranjem, nakon čega je i započeo sukob u Zvečanu, javlja Kossev.

Najmanje jedno vozilo je zapaljeno. KFOR je uspeo da obezbedi da se izvuku tri policijska vozila koja su sve vreme bila zarobljena praktično u masi demonstranata i sada su povučena dalje. Situacija se ponovo donekle smirila.

Jedno službeno vozilo stranih tablica gori.

Kako javlja dopisnik RTS-a, ima mnogo povređenih sa obe strane. Čuju se pucnji i sporodične detonacije.

Povređeni su smešteni u Domu zdravlja u Zvečanu, a oni sa težim povredama prevezeni su u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

U Leposaviću i Zubinom Potoku je mirno, a građani su se razišli.

Helikopter Kfora nadleće to područje.

Sve informacije o tenzijama na Kosovu pratite u Danasovom BLOGU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari