Miloš Jovanović za nove izbore, Mladen Mrdalj ukazuje na zavođenje diktature 1Printskrin Tviter

„Poslednja događanja na Kosovu i Metohiji potvrđuju potpuni krah kosovske politike Aleksandra Vučića i vladajuće većine“, ističe za Danas Miloš Jovanović, lider Novog DSS, komentarišući dešavanja na Severu Kosova, dok politikolog Mladen Mrdalj kaže da se može dogoditi da Vučić zbog tenzija na Severu KiM uvede vanredno stanje u zemlji.

On ističe da je sada očigledno da ne postoji nikakav ozbiljan plan u borbi za Kosovo o Metohiju i najveću cenu te neverovatne neodgovornosti i protivustavnog delovanja Aleksandra Vučića plaćaju i Srbi sa KiM i sama država.

„Kada se tome pridoda sveukupna atmosfera i politička kriza u društvu jasno je da je ostavka Aleksada Vučića i raspisivanje prevremenih fer i demokratskih izbora jedino rešenje“, poručuje Jovanović.

Mladen Mrdalj, politikolog, smatra da će situaciju na Kosovu Aleksandar Vučić na večerašnjem kontramitingu iskoristiti da optuži opziciju da ruši jedinstvo i stabilnost Srbije u trenucima kada Albanci zauzimaju sever Kosova.

„Jedino me brine da li će Vučić ovu nestabilnost iskoristiti za uvođenje vandrednog stanja kao odlučnog koraka ka nekom obliku diktature pod kojom bi obezbedio svoju vlast uz suštinski amin Zapada“ zaključuje Mrdalj.

Sve informacije u vezi sa tenzijama na Kosovu i sa mitingom SNS pratite u Danasovim BLOGOVIMA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari