Teodorović: Do naroda je, nije do Vučića, 12 godina pristajemo na poniženje 1Foto: print screen N1

Izbori zakazani za 2. jun u Beogradu su lažni i građane treba ubediti da je sramota da se na njih izađe, rekao je akademik Dušan Teodorović.

Govoreći o predstojećim izborima i još jednom sastanku predsednice Narodne skupštine Ane Brnabić i predstavnika vlasti, Teodorović je u Novom danu rekao da ne zna o čemu je to dogovor i da je u pitanju ponižavajući sastanak, prenosi N1,

„Mi smo evropska zemlja i u 2024. bi trebalo da pregovaramo o čemu? Da se ne laže na televizijama, da bude pokrivenost na RTS-u jednaka, da se ne šalju ljudi po kućama da popisuju stanare? To je uvreda ljudskog dostojanstva“, istakao je akademik.

Prema njegovoj oceni, Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka brukaju Srbiju i njene građane.

„Moraju građani da se ubeđuju da je sramota da se izađe na ove izbore“, rekao je Teodorović.

On smatra da je Vučićev režim „apsolutno nepobediv“ pod ovim uslovima. Dodaje, to su besomučna propaganda, lažni spiskovi i glasači iz drugih država i gradova.

„To je jedna uhodana mašinerija, njega nije sramota da se tako ponaša. Pitanje je dostojanstva, neću da učestvujem u takvim izborima, to su lažljivi izbori“, napoamenuo je gost Novog dana.

Upitan o mogućnostima borbe protiv vlasti, Teodorović ističe da je do naroda, a ne do Vučića.

„Mi pristajemo da budemo ponižavani 12 godina. Da li smo u stanju da napravimo generalni štrajk? Pitanje je ljudske hrabrosti, ubeđen sam da je jedini način štrajk, borba i razni vidovi građanskog protesta“, zaključio je Teodorović.

Luj Viton i Borča bez kanalizacije

Komentarišući najavu predsednika Srbije da će u Srbiju 2026. godine doći luksuzni brend Luj Viton, Teodorović je podsetio da mi pričamo o Luj Vitonu, dok Borča nema kanalizaciju.

„Da sam kandidat za gradonačelnika Beograda, ja bih obećao besplatan obrok za svu decu u Beogradu. Veliki broj zemalja u svetu ima besplatne udžbenike za decu. Sad da sednemo i idemo stavku po stavku u budžetu za šta se sve troši novac, lako bismo našli za udžbenike, besplatan obrok, uniforme“, rekao je Teodorović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari