"Grenel nas sve u regionu drži nisko": Sagovornici Danasa o raspravi Tepić i bivšeg izaslanika Bele kuće 1Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN; BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ

Rasprava pokazuje koliko Grenel sve nas u ovom regionu „drži nisko“, a Marinika Tepić „patriotskim napadima“ na Aleksandra Vučića zamajava narod, a opšte je poznato da je bivši specijalni izaslanik „lobista kojeg plaćaju Vučić i Tači“, to kažu naši sagovornici upitani da prokomentarišu raspravu na „Iks“-u između Tepić i Grenela.

Poslanica SSP-a Marinika Tepić i bivši specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel ušli su u raspravu na mreži „Iks“ povodom navoda ove poslanice da su bivši kosovski zvaničnik Hašim Tači i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posredstvom Grenela dogovarali ukidanje Međunarodnom suda u Hagu za zločine OVK nad srpskim stanovništvom.

Ognjen Gogić, politikolog, navodi da ova asprava pokazuje koliko Grenel „sve nas u ovom regionu drži nisko“.

"Grenel nas sve u regionu drži nisko": Sagovornici Danasa o raspravi Tepić i bivšeg izaslanika Bele kuće 2
Foto: YouTube/Printscreen/Slobodno Srpski

„Kao prvo, on je očigledno Hašimu Tačiju obećavao aboliciju za ratne zločine. U intervjuu je rekao da je ukidanje sud bilo dogovoreno sporazumom, čime je Vučića doveo u problem iako su u dobrim odnosima. Ni sud ne shvata ozbiljno čim je mislio da može da bude ukinut sporazumom, iako je osnovan zakonima Kosova dok se Srbija uopšte ne pita hoće li biti ukinut ili ne. Na kraju je Grenel smatrao da niko u Srbiji neće slušati intervju koji je dao. Kad se ispostavilo suprotno, počeo je da nipodaštava Mariniku Tepić da bi se vadio zbog stvari koje je izgovorio“, kaže Gogić.

Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma, smatra da Tepić „nažalost, poslednjih godina vodi sve besmisleniju politiku, tako i sada oko Grenelovog intervjua“.

„Vučić i Tači su možda želeli takav dogovor, ali nisu nikako mogli da ukidaju uspostavljeni sud za ratne zločine jer ga nisu oni ni osnovali. Međutim, mogli su da dogovaraju podelu Kosova, oko toga bi Marinika trebalo da se izjasni! Marinika i društvo manipulišu građane Srbije sa ovakvim “patriotskim” napadima na Vučića kao i najbesmislenijom tezom da ga je Zapad doveo na vlast da preda Kosovo i da ga podržava dok to ne obavi bez obzira na diktaturu koju je zaveo“, navodi on.

"Grenel nas sve u regionu drži nisko": Sagovornici Danasa o raspravi Tepić i bivšeg izaslanika Bele kuće 3
foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Miroslav Parović, predsednik Narodnog slobodarskog pokreta, kaže da je opšte poznato da je Ričard Grenel lobista kojeg plaćaju Vučić i Tači.

„Taj dogovor o kojem se pričalo krajem 2019. podrazumevao je da se izvrši razmena teritorija sever KiM za preševsku dolinu i da Tači ne odgovara za ratne zločine i kriminal, a  i da Vučić i njegovi više ne budu na meti američkih agencija koje istražuju trgovinu drogom i pranje novca. To je propalo jer je ekipa iz EU uhapsila Tačija i pokrenula Jovanjicu“, tvrdi on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari