Tepić: Komesar SNS šamarao gradonačelnicu Vršca 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Marinika Tepić, poslanica Nove stranke, u delu sednice posvećene poslaničkim pitanjima pitala je ministra policije Nebojšu Stefanovića šta je preduzeo povodom toga što je politički komesar SNS Branko Malović šamarao gradonačelnicu Vršca koja je podnela prijavu.

Ona je rekla da je Malović to isto činio i sa poslanikom SNS Željkom Sušecom o čemu ne postoji zvanična prijava. Zoran Radojičić, poslanik Dveri, imao je pitanje za predsednika Vučića.

„Gospodine Vučiću, da li ste po nalogu Mikija Rakića učestvovali u lociranju Ratka Mladića, za šta vam se javno zahvalio Bruno Vekarić. I da li ste u vašem vinskom podrumu u Jajincima  organizovali sastanke sa pojedincima. Reč je od deset osoba koje su prema informacijama CIA imali saznanja o kretanju generala Mladića i istima, uz  francusko vino kojer vam je poklonio Cane Subotić, nudili novac i druge zasluge kako bi vam otkrili lokaciju generala”, pitao je  Radojičić.

Slaviša Ristić, bivši poslanik DS, pitao je predsednika Srbije Alkesandra Vučića kada će povući potpise sa Briselskog sporazuma, jer sprovodeći  taj sporazum Srbija priznaje nezavisnost Kosova, dok su istovremeno Surunam i Gvineja Bisao povukle svoje potpise o priznanju nezavisnosti. On je pitao i da da li će Vučić potpisati obevezujući sveobuhvatni sporazum sa državom Kosovo.   

Aleksandar Šešelj, poslanik SRS, pitao je državne organe zašto Srbija ne osnuje naučnu ustanovu koja će se baviti izučavanjem presuda sudskih postupaka dokaznog materijala i iskaza svedoka u Hagu. Naveo je da je zbog budućih genberacija važno da se utvrde istorijske činjenice. Jedno od pitanja je i bilo kada će RTS u vremensku prognozu, pored Kopaonika i Zlatibora uvrstiti i Staru planinu.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari