Tepić nakon 10 dana štrajka glađu: Lekari brinu za moje bubrege i jetru

Ostavite komentar


  1. Postovana gdjo Tepic, zamislite na sta bi licila Srbija bez Vas, Aleksica, Milivojevica, Jovanovica… Trebate Srbiji. Trebate nam ziva i zdrava!

  2. Gospidjo pokazali ste da imate vise snage id bilo kig muskarca ali sad je vreme da mislite na SVOJU DECU i SVOJE ZDRAVLJE jer kid nas je secanje na sve kratko a vi bolesni necete nikom trebati pa ni stranci.

  3. Ponovo molim gospodju Tepic da prekine strajk gladju. Srbiju iz ovog sunovrata i kataklizme moze da spasi samo neka osoba, koja je slicna pok. Djindjicu. Nazalost, u bivsoj i u sadasnjoj opoziciji nema mnogo novih Djindjica. Svega nekoliko, a siguran sam u to da ste bas Vi, prva i prava osoba, na toj listi. Pod uslovom, da budete i ziva, i dobrog zdravlja.
    Pre 20-ak godina jedan od strajkaca gladju u Boru preminuo je zbog posledica. Zato prilazem clanak iz RTB-ovog Kolektiva i moj Komentar:
    „Kolektiv“, Bor: Први човек борских „самосталних“ Драгиша Трујкић почео штрајк глађу (18. 02. 2013.)
    Moj Komentar od 19. februara 2013. godine:
    „Dragiso, prijatelju moj,
    Uopste se ne upustam u to ko je od vas u pravu. Nisam u toku dogadjaja i ne zelim na brzinu da se svrstavam uz neku stranu. Obracam ti se kao prijatelju. U ime tog prijateljstva te molim da sto pre prekines strajk gladju. Svi znamo da si narusenog zdravlja i da svaki dan strajka direktno ugrozava tvoj zivot.
    Pre desetak godina strajkovali su gladju nekoliko strazara sa kapija RTB-a. Otisao sam do njih i pola sata ih molio da prekinu strajk gladju. Dok su se drugi zlurado smejali. Rekao sam im da nece nista time ostvariti, ali ce izgubiti zdravlje. Nisu me poslusali. Jedan od njih preminuo je posle nekoliko meseci, u cvetu mladosti. Taj strajk gladju skratio mu je zivot nekoliko decenija.
    Dragiso, prijatelju, jos jednom te molim da prekines strajk, da ne prodjes kao on.
    Boza Bogdanovic, bivsi preds. Samostalnog sindikata Topionice“ (zavrseno citiranje Komentara)

Ostavite komentar


Politika

Đurđević Stamenkovski: Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu 10

Đurđević Stamenkovski: Akušersko nasilje ne sme biti zloupotrebljeno za širenje panike u društvu

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski saopštila je danas da je njena izjava ne temu akušerskog nasilja pogrešno interpretirana i da je ona maksimalno posvećena rešenju problema akušerskog nasilja.Dodala je da je svesna da žene koje su iz različitih razloga imale traumatična iskustva u porodilištima i bile izložene fizičkom ili verbalnom nasilju, najčešće odustaju od ponovnog rađanja dece, te da je to ozbiljan problem na čijem je rešavanju maksimalno posvećena.

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.