Tepić pozvala na okupljanje 11. jula ispred Specijalnog suda, gde se nastavlja svedočenje inspektora Mitića 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić pozvala je građane i kolege poslanike da se 11. jula u 9 sati okupe ispred Specijalnog suda, gde u nastavku suđenja za Jovanjicu treba da se nastavi svedočenje inspektora Dejana Mitića, zato što njega i njegovog kolegu Slobodana Milenkovića može da zaštiti samo javnost.

Mislim da je veoma važno da se ova vlast oguli do poslednjeg atoma svih nepočinstava koje rade. Važno je da se svaka nepravda čuje, da učinimo vidljivim ljude koji bi inače pojeo mrak, kao što smo imali situaciju sa Aleksandrom Obradovićem iz Krušika, kada niko nije znao da je bio priveden, rekla je Tepić gostujući na N1.

Podsetivši da je Mitić na prethodnom svedočenju rekao da tri godine živi za ovaj dan da može da kaže istinu, ona je dodala da se svi moraju okupiti zato što ti ljudi nemaju ni Narodnu skupštinu, ni medije, ni društvene mreže, jer ne smeju da zucnu bez odobrenja Gašića, a ako išta kažu dobiće otkaz.

Inspektore sada najviše štiti vidljivost, kazala je Tepić i istakla da je isti slučaj i sa policijskom službenicom iz Valjeva Katarinom Petrović, kojoj je određen pritvor samo zato što je radila u javnom interesu i što je htela da se dokaže istina.

Katarina je napravila disiplinski prekršaj, što je i sama priznala, ne postoji krivično delo i njeno hapšenje služi tome da se zastraše svi koji bi da krenu njenim stopama, rekla je Tepić.

Navela je da će po završetku ove sednice Skupštine Srbije, naredne nedelje, nekoliko dana po objavljivanju u Službenom glasniku, biti formiran anktetni odbor kojim će predsedavati opozicija.

Mi ćemo kao najveća poslanička grupa imati mesto predsedavajućeg, a ono što je važno je da ćemo ponovo pred očima javnosti moći da reaktuelizujemo sve ono što je bilo na sednici, ali uz dodatne informacije koje nismo imali tokom sednice, kazala je Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari